NOVI BEČEJ - Varošica na obali Tise juče je bila zavijeno u crno. Staro i mlado tuguje za Zoranom Pecarskim (37) i Ljubicom Blažin (70), žrtvama teške saobraćajne nezgode koja se u sredu oko podneva dogodila na putu između Zrenjanina i Melenaca, kada su se sudarili sanitet Doma zdravlja iz Novog Bečeja kojim je upravljao Pecarski i šleper novosadskih registracija.
Svi pričaju o Zoranu, omiljenom sugrađaninu i radniku lokalnog doma zdravlja, gde je bio vozač saniteta od 2000., a poslednjih godina obavljao dužnost šefa voznog parka. Uvek nasmejan i raspoložen za šalu, plenio je šarmom. Život je tragično izgubio dok je prevozio pacijente u zrenjaninsku bolnicu.
Za njim tuguju otac Dragan i majka Dragica, brat Goran sa svojom porodicom, supruga Tatjana sa troje maloletne dece, brojni prijatelji i poznanici.
Očiju presahlih od suza, Tatjana kazuje da nije ni slutila da joj se Zoran više nikada neće vratiti s jedne rutinske vožnje.
- Dan pre njegovog stradanja, imali smo svinjokolj. Zoran je dosta kasno legao, ali su ga oko pola tri ujutro pozvali da se javi na posao. Naravno, nije odbio, iako je bio premoren, a i na njega je bio red da se pozove za vožnju - iznosi Tatjana.
Ujutru se čula sa Zoranom, koji ju je telefonom probudio za posao. Kasnije, pre polaska za Zrenjanin, posetio je suprugu na radnom mestu.
- Doneo mi je cigarete i rekao da jako žuri. Tad smo se poslednji put videli - završava Tatjana, koja sada najviše strahuje kako će deca podneti Zoranovu smrt.
Kako je došlo do nesreće na takozvanom melenačkom putu, na ulazu u Zrenjanin, tek treba da utvrdi istraga. Sanitet u kojem je još bio pratilac i dvoje pacijenata, prema iskazima očevidaca, direktno se sudario sa šleperom, koji je prevozio šećernu repu. Od siline udara, sanitet je skoro prepolovljen, a šleper je završio u obližnoj njivi.

Na pravoslavnom groblju u Novom Bečeju danas će u 16 časova biti sahranjen Zoran Pecarski.

OPORAVAK
U zrenjaninskoj bolnici saopštili su nam da je zdravstveno stanje teško povređenog vozača šlepera P. J. (33) zadovoljavajuće i da se oporavlja, kao i S. V. (58), koja je zadobila lakše ozlede. Stabilan je i pacijent Š. M. (55), koji je hospitalizovan na novosadskoj klinici za maksilofacijalnu hirurgiju.
Novosti online