20141211

ĐILAS TUKAO TASTA? U porodičnoj svađi u kojoj su učestvovali...

Nekadašnji gradonačelnik Beograda i lider DS-a posle porodične svađe sa suprugom Ivom Đilas, navodno se potukao sa tastom Bobanom Pelevićem (66) i naneo mu par udaraca u lice, sam predsednik KSS demantuje da je tukao oca svoje još uvek zakonite supruge, već kaže da je samo izbegavao udarce
Srpska opozicija i njeni lideri postali su vest dana u Srbiji, prvo se proširila vest da se bivši lider DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potukao sa tastom, da bi odmah zatim stigla informacija da su telefonske linije beogradskih opštinskih odbora LDP-a demontirane zbog duga od neverovatnih 30.488.796 dinara, zbog čega se u problemu našao njihov lider Čedomir Jovanović!
Kako prenose Naše novine, Telekom je zbog ogromnog dugovanja demontirao linije u 5 opštinskih odbora i to u Paliluli, Novom Beogradu, Čukarici, Savskom vencu i Novom Beogradu, a prema ovim podacima za samo jednu telefonsku liniju neplaćeni račun iznosi 1.760.000 dinara!
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Nekadašnji gradonačelnik Beograda i lider DS-a Dragan Đilas, u nedelju uveče potukao se sa svojim tastom Bobanom Pelevićem (66), posle porodične svađe, prenosi Alo!
Prema pisanju ovog lista prava porodična drama odigralase oko 21:30h na Vračaru, a sve je počelo, navodnom svađom Dragana Đilasa i njegove supruge Ive.
Otac još uvek zvanične supruge Dragana Đilasa Boban Pelević, začuo je galamu iz susedne sobe, a kada je video šta se dešava krenuo je ka bivšem lideru DS-a s povicima: “Šta to radiš?”
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
– Dragan Đilas je počeo da mlatara rukama u želji da izbegne tasta i tako više puta udario po licu Ivinog oca – kaže izvor iz istrage ovog lista.
Otac Ive Đilas, Boban Pelević (66) potvrdio je za Kurir da se ovaj incident zaista dogodio.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
– Ova masnica ispod oka mi je od njega. Ne želimo više ništa da komentarišemo – rekao je on.
Dragan Đilas, predsednik KSS rekao je danije udario tasta već je samo pokušavao da izbegne udarce!
Dnevne

Devojčica silovana u zrenjaninskom Domu učenika?

Petnaestogodišnja devojčica, stanarke zrenjaninskog Doma za učenike „Angelina Kojić Gina“ prijavila je policiji da je silovana u tom domu.



Šta se tačno dopgodilo pokazaće istraga: Dom učenika u Zrenjaninu
Policija se još ne oglašava o slučaju koji se, prema prijavi, dogodilo pre tri nedelje, u sobi jednog od stanara Doma za učenike.

Devojčica je prijavila da su je silovala dvojica stanara Doma. Jedan od njih je učenik drugog, a drugi četvrtog razreda srednje škole.
 
O silovanju je najpre obavestila osoblje i upravu doma, slučaj je prijavljen policiji, koja je saslušala i nju i osumnjičene. Devojčica koja živi u selu kod Zrenjanina, sada se nalazi u zrenjaninskoj bolnici, ali iz sasvim drugih zdravstvenih razloga.
 
Mladići koji su pod sumnjom da su je silovali poslati su kući do kraja istražnih radnji.
 
Direktor Doma učenika Goran Petković juče nije bio na radnom mestu, ali je u telefonskoj izjavi za „Blic“ potvrdio da je upoznat sa slučajem, ali da je sada sve u rukama istražnih organa.
- Da li je silovanja zaista bilo, za to je sada nadležna policija i neka ona radi svoj posao. Mi smo ih odmah po saznanju njih obavestili, a dvojicu učenika udaljili iz Doma do okončanja postupka - kaže Petković.

On dodaje da su i devojčica, ali i obojica osumnjičenih, odlični učenici.
U Domu niko od osoblja nije bio raspoložen za razgovor, a među učenicima je priča o silovanju izazvala izenađenje.

U Domu, pored dežurnih vaspitača, kao mera obezbeđenja postoji i video nadzor. Nezvanično, na snimcima sigurnosnih kamera koje je preuzela policija, snimljeno je šta je prethodilo ulasku devojčice u sobu jednog od domaca. 
Blic online

IZ MINUTA U MINUT - SVE VESTI NA JEDNOM MESTU!

Milan Mitić iz Salaša, dečko ubijene učenice Dragane Ćirić, izjavio je za “Večernje novosti” da je poslednja poruka koju je primio od nje bila “jedino moje”.
-Zadnji put mi je poslala poruku u ponedeljak oko 14 sati. Samo je napisala: jedino moje – rekao je Mitić.
 
On je takođe rekao da je sa Draganom bio u vezi od 7. jula.
-Veza je ozbiljna. Toliko da nam je njen otac savetovao da se uzmemo kada ona završi srednju školu – rekao je Mitić za “Večernje novosti”.

On je naveo da je ubica devojke Čedomir Đurić slao poruke i njemu i Dragani, i da je u njima pisalo “znam da si s njom”.

Osamnaestogodišnju Draganu Ćirić, učenicu Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru, ubio je Čedomir Đurić (66), koji je bio patološki zaljubljen u nju. Ubica je priznao zločin.

Kako je rekao policiji, vozio je Draganu iz Zaječara do Salaša vozio svojim kolima, kada su se posvađali. Đurić je na saslušanju rekao da je bio ljubomoran zato što se viđala sa drugim momcima.

Nezvanično saznajemo da je Đurić nesrećnu devojku je udavio, a njeno telo bacio u jezero.

“Večernje novosti” pišu da je Čedomir planirao da ostavi svoje imanje Dragani u nasledstvo, te da je sa njenim roditeljima dogovarao potpisivanje ugovora. Ovo je bio povod da sa devojkom održava kontakte, a da ne izazove sumnju njenih roditelja, navode “Večernje novosti”.

BOLESNO: UBICA DEVOJKE PEDOFIL koji je bio patološki zaljubljen u nju?!

D.Ć. (18), učenica četvrtog razreda Srednje ekonomske škole u Zaječaru, čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko dana nađena je mrtva. Telo devojke otkriveno je u četvrtak rano ujutru, iza ponoći, a ubistvo je na saslušanju priznao D.Đ. (66) iz Zaječara.
Mrtva srednjoškolka nađena je kod brane za navodnjavanje iznada sela Salaš, na teško dostupnom putu.
"D. Đurić je na početku saslušanja negirao zločin, kao i da ju je 8. decembra vozio kolima. Međutim, kako su snimci sa kamera postavljenih u gradu potvrdili sa su viđeni zajedno, a onda u vozilu nađena kosa čiji je DNK nalaz potvrdio da pripada nestaloj devojci, on je na kraju priznao da ju je tog dana povezao prema Salašu. U kolima su razgovorali o tome da ona preuzme brigu o njemu i njegovoj supruzi, u zamenu za nasledstvo, kada je došlo do svađe", rečeno je Novostima u policiji .

Novosti nezvanično saznaju da postoji sumnja da je nesrećnu devojku D. Đ. ubio od batina, a zatim telo bacio kod brane, u vodu.
Inače, D. Ć. je poreklom iz Velikog Jasikova, sela nadomak Zaječara. Živela je sa očuhom i majkom. Bila dobar đak, vredna, kao dete bi, po pričama komšija, čuvala ovce i učila. Imala je momka sa kojim je neko vreme bila u vezi.
U policiji je potvrđeno da D. Đ. nije imao dosije. Inače, važio je za mirnog čoveka, nije bio sklon svađama ili incidentnom ponašanju.
Novi Magazin, Foto: Novosti online

HAPŠENJA U ROBNIM REZERVAMA, Zbog toga što su krali žito i radili malverzacije...

U akciji srpske policije rano jutros uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 270 miliona dinara.
Uhapšene osobe su ukrali oko 10.000 žita. Oni su dobijali rentu za skladištenje žita, ali umesto da ga čuvaju oni su ga prodavali.
 
Ukupna šteta je oko tadašnjih 2.5 miliona evra.
 
Uskoro opširnije.

VIDEO - LANČANI SUDARI U ČEŠKOJ, OPREZ NA PUTU Zbog zaleđenih kolovoza u Češkoj je došlo do...



Magla i sumaglica smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj preko planinskih prevoja, po kotlinama i mestimično duž rečnih tokova. Saobraćaj van gradskih sredina je umeren. Po podacima Uprave Granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima čekaju do 30 minuta. Autoput E-75 je zbog radova sužen na ulazu iz pravca Novog Sada u Beograd. Na autoputu je zatvorena naplatna stanica "Smederevo", umesto koje se mogu koristiti naplatne stanice "Kolari" i "Požarevac". Zbog radova na autoputu, saobraćaj je na paralelni put preusmeren kod Grdelice, kao i na još nekoliko mesta na deonici Vladičin Han - Vranje. Zbog popravke puta II-A reda Beograd-Smederevo, vozila naizmenično prolaze na deonici Grocka-Brestovik. Za saobraćaj je zatvoren deo puta Kladovo-Brza Palanka, na devijaciji kod Milutinovca, gde se izlio Dunav.
Izvor: Akter

NAPASNIK IZ ŽABLJA SILOVAO DEVOJKU! U večernjim satima nakon zatvaranja lokala...

DVADESETOGODUŠNjA devojka V.J. prijavila je novosadskoj policiji da je minulog vikenda napastvovana u večernjim satima. Po nezvaničnim saznanjima, devojka koja je radi u jednom lokalu u Novom Sadu, u policiji je ispričala da je u ranim jutarnjim satima posle zatvaranja lokala, sačekao, njoj nepoznati muškarac koji ju je silovao. Ona je slučaj odmah prijavila.

Intenzivnim operativnim radom, policija je identifikovala osumnjičenog, koji je, saznajemo, već ranije odgovarao za isto delo.
Novosadska kriminalistička policija je odmah krenula u poteru za njim, a po nezvaničnim saznanjima, kasno sinoć u Žablju je uhapšen S.G. osumnjičeni da je silovao devojku i sproveden u Policijsku upravu u Novom Sadu.
Novosti online

VIDEO - ŠEŠELJ - KOSOVO I HRVATSKA KRAJINA će ponovo biti deo Srbije...

NJUJORK, 10. decembra 2014. (Beta) - Stalni predstavnik Hrvatske u UN Vladimir Drobnjak pozvao je u sredu na sednici Saveta bezbednosti UN glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da zatraži od Tribunala u Hagu da brzo povuče odluku o privremenom puštanju na slobodu optuženika Vojislava Šešelja zbog njegovog govora mržnje.

Drobnjak je na sednici Saveta bezbednosti na kojoj su predstavljeni redovni izveštaji o radu Tribunala i saradnji zemalja bivše Jugoslavije s tim sudom takodje optužio Srbiju da ne želi da shvati ozbiljno Šešeljev slučaj.

"Do izražaja dolazi nemogućnost Srbije da shvati ozbiljno Šešeljev slučaj i da se nosi s njim. Neki dogadjaji iz prošlosti govore o tome da Srbija to ne želi", rekao je Drobnjak tokom polemike sa srpskim ambasadorom u UN Milanom Milanovićem koji je naveo da "govor mržnje nije svojstven samo Srbiji već celom regionu".

Drobnjak je istakao da je predsednik Hrvatske Ivo Josipović uputio dokument Savetu bezbednosti u kojem je želeo da skrene pažnju tog tela na Šešeljev govor mržnje u javnosti od kako je pušten na privremenu slobodu zbog bolesti.

"Privremeno puštanje na slobodu Šešelja je smejanje u lice žrtvama rata... Šešelj je oslobodjen iz humanitarnih razloga, ali posledice njegovog oslobadjanje nisu uopšte ljudske... Videti da je otpuženi za ratne zločine oslobodjen, potpuno je neprihvatljivo i uvredljivo", rekao je Drobnjak.

On je ocenio da eskalacija Šešeljeve zapaljive političke retorike i govora mržnje mogu da ugroze mir i stabilnost u regionu i dodao da Šešelj ismeva ne samo žrtve već i medjunarodnu pravdu.

Srpski predstavnik u UN Milanović ocenio je da Hrvatska zloupotrebljava slučaj Šešelja u političke svrhe (u Hrvatskoj će 28. decembra biti predsednički izbori).

On je podsetio da sadašnje Šešeljeve izjave nisu različite od onih koje je uobičajeno davao u haškom sudu, kao i da je uprkos tome on ipak pušten na privremenu slobodu.

"Izjave koje Šešelj daje o Srbiji ne mogu se pripisati Vladi Srbije. Regionalna destabilizacija nije u interesu Srbije. Mi poštujemo civilizacijske vrednosti i vladavinu prava i posvećeni smo miru, stabilnosti i pomirenju", rekao je Milanović.

Drobnjak je poručio da odsustvo adekvatnog političkog ponašanja srpske vlade u slučaju Šešelja potkopava veru žrtava u medjunarodnu pravdu i ponovio da je Evropski parlament u rezoluciji u kojoj je osudio "ratnohuškački govor i govor mržnje i podsticanje na teritorijalne zahteve" Vojislava Šešelja tražio od srpskih vlasti da osude Šešeljevo javno ispoljavanje mržnje i ispitaju da li je prekršio srpske zakone.

On je izrazio nadu da će ozbiljno biti shvaćene preporuke iznete u rezoluciji EP 27. novembra i dodao da ako to ne bude slučaj to može da doprinese "narastajućem nepoverenju u medjunarodni krivični tribunal, čak i medju onima koji su snažni pobornici medjunarodnog prava".

Na opasku Milanovića o ugroženosti srpske manjine u Hrvatskoj, Drobnjak je rekao da je "Savet bezbednosti poslednje mesto na kome treba da se raspravlja o pitanju srpske manjine u Hrvatskoj".

"Govoreći o tome, dao bih toj stvari važnost koju ona nema", poručio je Drobnjak.
(Beta, 10.12.2014)

VIDEO - DR. ZEC -"SRBIJA ĆE NESTATI, POSLEDNJI TALAS JE DOŠAO" Nestalo je Rimsko carstvo nestaće i nas...

Šabac se za poslednje dve decenije smanjio za gotovo 10.000 ljudi, Priboj je izgubio 6.000 stanovnika, a Crna Trava se prepolovila, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, objavljeni pre nekoliko dana. Beograd, Novi Sad i Niš jedini u Srbiji ne moraju da brinu hoće li ostati bez stanovništva.
Novi, uglavnom mladi stanovnici pristižu svake godine, a varošice iz kojih stižu su desetkovane, sela opustela. Više od migracija, za zakatančena domaćinstva kriv je prirodni priraštaj.
Osim tri najveća grada, sa stanovništvom ne kubure mesta sa bošnjačkim stanovništvom, poput Novog Pazara, Tutina i Sjenice, kao i opštine sa albanskim življem na jugu Srbije.
- Broj stanovnika otišao je u nepovrat. Tu spasa više nema. Možemo samo da se bavimo kvalitetom, to jest da se kao država potrudimo da se stanovništvo ne grupiše u tri tačke, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već da bude ravnomerno raspoređeno – naglašava demograf dr Vladimir Nikitović, saradnik Instituta društvenih nauka. – Ali kako se rezultati populacione politike ne mogu videti u kratkom roku, političarima to nije važna tema. Nema efekata u mandatu, nego mora da se čeka po 20, 30 godina.
Nikitović dodaje da smo bitku za sela odavno izgubili i da moramo da se borimo za varošice, koje nestaju. Prevaga broja umrlih nad rođenima daleko je veći krivac za pusta sela, nego same migracije.
Smanjenje broja stanovnika u selima, pokazuju poređenja podataka sa dva popisa dramatično se ubrzava u malim sredinama. Brzina kojom se smanjuje broj stanovnika Srbije utrostručena je u odnosu na period od 1991. do 2002, a udeo stanovnika tri najveća grada značajno raste. Broj stanovnika u gradovima za deset godina povećao se za 70.000, a u selima smanjio za više od 310.000. Svake godine oko 250.000 ljudi promeni adresu – iz jednog u drugo mesto, po pravilu iz manjeg u veće.
Popis iz 2002. potvrdio je pad broja stanovnika najviše u opštinama koje su već imale staro stanovništvo, i to uglavnom na istoku Srbije. Poslednji popis pokazao je da se broj praznih kuća drastično povećava u opštinama istoka i jugoistoka Srbije, kao i Banata.
- Beograd je decenijama unazad glavna destinacija za migrante iz Srbije. U poslednje vreme najveću ekspanziju ima Novi Sad. A više ni Niš nije zanimljiv, već tek održava broj stanovnika – napominje dr Nikitović. – Novi Sad se mnogo više doživljava kao regionalni centar, dobio je na značaju i povećao broj stanovnika. Ako želimo ravnomerniju naseljenost i da ne ostane pola Srbije prazno, država mora da primeni dugoročne mere. Bilo bi dobro i da se privuku i vrate ljudi koji su otišli u inostranstvo. Ali kada je država siromašna za to nema šanse.
NAJTEŽE NA ISTOKU
OD 1991. do 2012. Vojvodina je izgubila 110.000 stanovnika, Šumadija i zapadna Srbija 180.000, a južna i istočna Srbija više od 200.000 ljudi. Crna Trava, Majdanpek, Negotin, Rekovac i Varvarin su najdrastičnije osetili pad nataliteta i izgubili najveći procenat stanovništva.
(Novosti)