20141226

HAPŠENJA ELITNIH PROSTITUTKI!

Osim Mimi Oro, u akciji beogradske policije uhićeno je još sedam djevojaka i jedan svodnik. Djevojke se također sumnjiči za prostituciju, dok se za mladića pretpostavlja da je njihov svodnik.
- Sudac za prekršaje odredio joj je pritvor od osam dana. Ista kazna je određena i drugim djevojkama. Protiv mladića, kojeg se sumnjiči za posredovanje u prostituciji , policija će podnijeti kaznenu prijavu - rekao je za Blic izvor upoznat s detaljima akcije.
Uhićena starleta, koja je postala poznata kada je na pitanje koja je najveća ptica odgovorila Oro, nedavno je na jednom televizijskom gostovanju progovorila o temi prostitucije.


Tada je rekla kako je imala 'nepristojnih ponuda', te je pojasnila kako postoji prostitucija i na estradi, među zvijezdama.
- Nikada nisam uzela novac za takve stvari. To uglavnom rade neobrazovane djevojke iz provincije. One koje imaju manje novaca - rekla je tom prilikom uhićena starleta
www.jutarnji.hr

ZABELEO SE SNEG NA KOPAONIKU!

KOPAONIK - Na Kopaoniku debljina snežnog pokrivača iznosi oko tri centimetra, a slab sneg pada i dalje tokom jutra.
U 9 sati izmerena je temperatura od minus 5 stepeni Celzijusovih a vidljivost je smanjena na 800 metara, rečeno je u meteorološkoj stanici na toj planini.
Na Kopaonioku duva i vetar severnog smera brzine od dva do tri metra u sekundi, kaže dežurni meteorolog Jasmina Krstojević.
Sneg umerenog i slabog intenziteta pada na Zlatiboru, odnosno Sjenici dok u Smederevskoj Palanci i Požegi provejava, saopstio je jutros Republički hidrometeorloški zavod.
Kurir, Hidmet zavod Srbije

KAKO BESPLATNO STUDIRATI U NORVEŠKOJ?!

Uslovi rada u Norveškoj sa radnim vremenom od oko sedam sati spadaju među najbolje i najhumanije u svetu.
Prosečna mesečna plata kreće se oko 4.300 evra, a posao može da nađe doslovno svako ko želi da radi. Zato ne čudi što je Norveška sve popularnija destinacija za rad, ali i studiranje. Dobra vest za akademce iz Srbije je da u Norveškoj mogu da studiraju besplatno. Loša je pak da su troškovi života papreno skupi.
Da biste mogli da studirate u Norveškoj, pre svega morate da utvrdite da li su predmeti i srednja škola koju ste završili dovoljni za fakultet koji tamo želite da upišete. Kriterijume možete proveriti na internet sajtu Nokaut.no. Većinu studijskih programa možete pohađati i na engleskom jeziku. Neophodno je samo da položite TOEFL ili IELTS ispit. Za sve one koji će nastavni program slušati na norveškom jeziku, postoji mogućnost jednogodišnjeg usavršavanja jezika pre početka željenog studijskog programa.
Kada ispunite ove uslove, sledi onaj najkomplikovaniji. Da biste dobili vizu, na bankarskom računu morate imati 10.000 evra. Ovaj novac vam niko neće dirati, ali je on neophodan kao dokaz da ste materijalno osigurani.
- Druga opcija je da imate nekoga u Norveškoj ko svojim primanjem garantuje za vas. Troškovi života u Norveškoj takođe su veoma skupi. Stan se, uključujući i troškove, može iznajmiti za najmanje 1.000 evra, dok za hranu treba izdvojiti još 300 evra - priča za “24 sata” Aleksandra Milovanović, profesorka norveškog jezika i sudski prevodilac.
Dobijanje stipendije je najbolje rešenje. One uglavnom iznose više od 1.000 evra i dovoljne su da pokriju mesečne troškove života. U te svrhe treba pogledati šta nude Erasmus Mundus, Nordplus, NOMA i EEA programi. Prijavljivanje međutim ide godinu dana unapred, u zavisnosti od programa za koji je kandidat zainteresovan.

U Norveškoj se veoma ceni praksa i društveno koristan rad, pa ako to imate u svom CV-ju, obavezno priložite i prilikom konkurisanja za studijski program.
- Još nisam čula da je neko otišao u Norvešku a da se nije snašao. To je zemlja koja zaista svakome pruža priliku i teško da tamo možete ostati bez posla i novca. Najviše se traže medicinske sestre, farmaceuti, kuvari, konobari, inženjeri. Oni koji kod mene dolaze na časove najviše dolaze zbog posla u Norveškoj, retko ko zbog studiranja. Valjda još nije svima poznato da je studiranje tamo besplatno i za studente u Srbiji - kaže Milovanović.
www.gdeinvestirati.rs

Muškarci obožavaju jutarnji seks!

Prema najnovijim istraživanjima britanskog instituta za seksualno obrazovanje, veliki broj mladih ali i starijih muškaraca prosto obožava jutarnji seks.
Koje su činjenice i faktori koji dovode do ovog jutarnjeg uzbuđenja kod jačeg pola, naveli su ispitanici u posebnoj anketi.
Dosta njih obožava tu toplinu kreveta i osobe koja je pored njih. Sama toplota tela ženske osobe koja spava pored njih utiče "afirmativno"  i budi seksualne fantazije kod mnogih muškaraca. Mnogi spremaju u toku noći i posebnu taktiku kako će probuditi partnerku i prosto maštaju o tome pre samog seksulanog čina.

Dosta muškaraca je navelo da ih nervira partnerka koja voli dugo da spava jer bi oni to vreme "pametnije" iskoristili.
Takođe dosta muškaraca, posebno oženjenih, odustane i napusti ih želja za seksom ukoliko je partnerka nervozna kad se probudi. Ta nervoza je glavni faktor, kako su naveli, zašto oni onda posežu za maštom o nekoj drugoj, a ovu svoju ostave na miru.
Jutarnji seks po mnogim muškarcima je faktor održanja mnogih brakova. Skladan odnos i maštarije koje jutarnji seks bude, po ispitanicima, su veoma dobar temelj za skladan život sa partnerkom uopšte.
vvesnik

Cela Srbija je tražila, a ona trošila mamine pare po Srbiji!?

EPILOG POTRAGE: Nina živa i zdrava, trošila majčinu ušteđevinu, u Šapcu obišla druga sa Fejsbuka!

Nina Živković (14), koja je pronađena nakon trodnevne potrage, putovala je po Srbiji i trošila majčinu ušteđevinu, dok su rodbina i prijatelji strepeli za njen život. Nina je nestala 22. decembra, a policijska patrola pronašla ju je tri dana kasnije, nedaleko od njene kuće u Resniku.

Devojčica je u pratnji majke saslušana u policiji, a kako saznajemo, od kuće je pobegla iz revolta i zbog loših porodičnih odnosa.

- Nina je rekla da je prošle nedelje dva dana provela u biblioteci, dok se u sredu i četvrtak vozila autobusom na liniji 47. Kući se vraćala u vreme kad je trebalo da dođe iz škole, iako se tamo nije ni pojavljivala. U petak je bila prehlađena, tako da je vikend provela kod kuće - kaže izvor "Kurira" iz istrage.

Devojčica je 22. decembra izašla iz kuće kad ju je, navodno, presreo auto u kojem je bio stariji čovek s devojkom.

- On je Nini, navodno, zapretio da donese novac, ili će povrediti saputnicu. Devojčica se tad, kako je ispričala, uplašila, pa je otišla u kuću i uzela 1.500 evra - rekao je naš sagovornik.

Nina je s novcem u džepu krenula da obilazi Srbiju.

- Bila je u Šapcu kod prijatelja, kog je upoznala preko Fejsbuka. Onda je otišla u Niš, gde je spavala na autobuskoj stanici. Potom se vratila u Beograd, švrćkala se po gradu, jela u Meku. Zatim je ponovo otišla u Šabac, pa u Resnik gde ju je policija našla - kaže izvor "Kurira".

Nina je, kako je utvrđeno, potrošila 300 evra, dok je policija pronašla ostatak.

- Devojčica je na saslušanju rekla da joj je otac u zatvoru, nakon čega je njena majka rekla: „On je mrtav“ - kaže naš sagovornik. Nina se oko 14 sati s majkom Mirom vratila kući. 

- Hvala vam, svima vam hvala! Nina je dobro - rekla je Mira novinarima.
Press Online

Novosadska toplana za paketiće 12.500 dinara po svakom detetu!?

Kako piše "Kurir" najbolja deca u Srbiji su ona čiji roditelji rade u "Novosadskoj toplani". Za ovu decu Toplana je spremila paketiće u vrednosti od čak 12.500 dinara po detetu.

Za razliku od njih, deca iz beogradskih elektrana i drugih javnih službi u Beogradu, kao i mališani zaposlenih u ministarstvima, parlamentu, prosveti i zdravstvu, zbog mera štednji, dekretom Vlade Srbije ostala su uskraćena i za čokoladu o trošku države, a kamoli za ovako bogate poklone, koje deli toplana u Novom Sadu.

Da su pokloni bogati i da su mogli da se biraju, potvrđuje i jedan od roditelja koji radi u „Novosadskoj toplani“.

- Mališani u našem preduzeću dobili su vaučere za koje smo mi mogli u novosadskoj radnji „Toj“ da kupimo šta želimo. Zahvalan sam svojoj firmi jer ja svom detetu tako skupu igračku, koju je on poželeo, ne bih mogao da kupim. Znam da je zabrana i stvarno mi je teško da pomislim kako će deca roditelja čije kompanije neće deliti paketiće da prevedu na dečji jezik da ih nema jer država štedi - kaže radnik „Novosadske toplane“, koji je želeo da ostane anoniman.

Anesteziolog stavio braunilu i prosleđivao iskorištene ampule Ivani!

Kako piše današnji "Alo" Ivani Bodrožić je iskorištene ampule prosleđivao Lubiša P. zvani Buki sa VMA, a on je i komunicirao sa Ivanom, na osnovu veštačenja telefona, neposredno pre smrti, odnosno u toj noći.
"Za svakog pacijenta je propisana određena količina anestetika koji mu se sme dati. Dakle, nekome se daje više, a nekome manje, tako da u nekim ampulama ostane određena količina „propofola“ koja se baca. Taj otpad je uziman i prosleđivan Ivani. Zato se i nije prikazivao manjak u količini ovog anestetika, jer nisu uzimane pune ampule, već one koje su već upisane kao iskorištene - kaže naš izvor blizak istrazi."


Izvor blizak novinarima lista "Alo" izneo je i niz zabrinjavajućih tvrdnji o postupcima anesteziologo i drugog osoblja sa VMA, u ovom, a verovatno i u drugim slučajevima, sa pacijentima.

STIŽE PRVI SNEG!

NOVI SAD - U Srbiji umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije vreme, mestimično sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima.
Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, samo ujutru u istočnim i južnim krajevima ponegde će biti slaba kiša. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.
Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do četiri, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.
I u Novom Sadu umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije vreme, uz mogućnost kratkotrajnog snega, uglavnom ujutru.
Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja i iznosiće od tri do pet stepeni.
U Srbiji će, prema izgledima vremena z
a sedam dana, do 2. januara, u subotu biti umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, a samo na jugu i istoku očekuje se provejavanje snega.
Zatim će do kraja perioda biti veoma hladno u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, a i maksimalna temperatura vazduha biće ispod nula stepeni i očekuju se ledeni dani.
U nedelju i ponedeljak biće oblačno i vetrovito vreme sa snegom, uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača i uz lokalnu pojavu vejavica i snežnih nanosa.
Od utorka do petka biće umereno do potpuno oblačno vreme, uz provejavanje snega.
RTV

Novi Bečej: Veliki narodni orkestar na Novogodišnjem koncertu

Novogodišnji koncert opštine Novi Bečej održaće se u subotu 27. decembra od 19 časova u pozorišnoj sali Doma kulture Novi Bečej, a ulaz je slobodan.
Veliki narodni orkestar Akademskog kulturno umetničkog društva "Sonja Marinkovic" iz Novog Sada, biće jedan od izvođača.
Svojim nastupima na koncertima u zemlji, okolnim zemljama, kao i širom Evrope i sveta Orkestar je veoma dobro korespondirao sa publikom, ali i sa muzičkim stručnjacima o čemu svedoče brojna pozitivna mišljenja stručnog žirija na festivalima u Knjaževcu, Kopenhagenu, Rumi, Dižonu, Miškolcu, Valjevu, Atini, Kaustinenu, Nišu, Bursi, Skoplju, Trnavi, Ohridu itd. kao i brojne nagrade i priznanja koje krase vitrine u službenim prostorijama AKUD "Sonja Marinković".
Muzički repertoar Velikog narodnog orkestra veoma je raznolik i obuhvata različite muzičko-folklorne oblasti i stilove, melodiku i ritmove. Ono što je u narodu poznato kao "izvorna narodna muzika" svakako je imperativ u radu i prezentaciji muzičkog repertoara Orkestra.
Tradicija grupnog pevanja, odnosno negovanja i izvođenja izvornog narodnog vokalnog izraza, prilagođenog scenskom izvođenju, stara je u AKUD-u "Sonja Marinković" koliko i samo Društvo. Na ovom poslu radili su doajeni narodne muzike, dirigenti, kompozitori i melografi Sava Vukosavljev i Isidor Hadnadjev. Od 1972. počinje da radi Ženska grupa pevača pod rukovodstvom Dobrivoja Dobreta Jankovića, koji je grupu i osnovao.
Pored Velikog narodnog i Tamburaškog orkestra, kao i izvođačkog Folklornog ansambla, ova grupa je bila sastavni deo Ansambla narodnih igara i pesama. Kasnije, potreba za ovakvim ansamblom prestaje i otvaraju se nove mogućnosti za rad Ženske grupe pevača, podrazumevajući rad na velikom broju solističkih pesama izvorne narodne muzike, vezanim za narodne običaje kao što su pesme svatovske, slavske, kraljičke, lazaričke, dodolske i druge kao i veliki broj pesama iz Vojvodine, Šumadije, Vranja, Makedonije i drugih krajeva bivše Jugoslavije.

U toku svog postojanja i rada, ŽGP ostvarila je veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, učestvujući samostalno, ili u okviru Ansambla narodnih igara i pesama, na festivalima u Knjaževcu, Vršcu, Rumi, Valjevu, Novom Sadu, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Kragujevcu, Skoplju, Nišu, kao i na gostovanjima u Danskoj, Austriji, Češkoj, Francuskoj, Grčkoj, Madjarskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Poljskoj, Rumuniji, Turskoj i Nemačkoj. www.021.rs