20141225

UHAPŠENI POLICAJCI KOJI SU PLJAČKALI PO VRBASU

VRBAS – Bivši policajac Slobodan Aleksijević (26) iz Srbobrana i Marko M. (19) iz Vrbasa, uhapšeni su u sredu veče zbog pljačke prodavnice.
- Njih dvojica su oko 20 časova, maskirani fantomkama i naoražani pištoljima, upali u supermarket u ulici Milivoja Čobanskog u Vrbasu. Oni su vrebali i čekali priliku kada je radnica ostala sama i upali unutra, otevši joj pare koje su zatekli u kasi, oko 20.000 dinara – kaže izvor Kurira.
Nepunih pet minuta kasnije, na izlasku iz Vrbasa u pravcu Bačkog Dobrog Polja, inspektori novosadske kriminalističke policije blokirali su put. Međutim, uprkos blokadi dvojica razbojnika koji su se kretali u automobili „BMV“, pokušali su bekstvo, sleteli u jarak i pokušali da pobegnu u njive. Međutim efikasnom akcijom inspektora oni su  lišeni slobode.

Aleksijević je inače bivši pripadnik MUP-a Srbije, radio je do skoro u Policijskoj stanici Srbobran. Kako nezvanično saznajemo, nedavno je išao toliko daleko, da je razoružao patrolu policije, svoje bivše kolege, koji su došli u njegovoj kući da interveniše zbog nasilja u porodici.
- Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj u ilegalnom posedu, a ovo je rezultat višenedeljnog operativnog rada. Do sada je rasvetljena serija razbojništva, između ostalih i razbojništva tri puta na istoj benzinskoj pumpi u Sirigu, koju je izvršio bivši policajac, a jednom prilikom kada je upadao maskiran na benzinsku pumpu ispalio hitac, koji na sreću nikoga nije povredio - dodaje naš izvor. Njima je određeno policijsko zadržavanje, a nakon toga biće privedeni tužilaštvu u Somboru.
(S. S.) KURIR

BARANIN UBIJEN ISPRED ZATVORA!

PODGORICA - Baranin Andrija Mrdak ubijen je danas ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, kada je čekao red da poseti brata.

Na Mrdaka je, prema informacijama Vijesti iz policije, pucala osoba sa motora u pokretu. Mrdak je na mestu ostao mrtav.

Mrdak je bio, kako se navodi, "prvi čovek" Armina Muše Osmanagića, koji je 16. septembra iz snajpera usmrćen u svom restoranu Savoja, u centru Bara. Mrdak je bio pored Osmanagića u vreme kada je on usmrćen.

Andrija Mrdak je brat Nenada Mrdaka, koji je u Baru 27. maja ubio Mirka Mićića.
(Vijesti) KURIR

U NOVOM SADU ZA DOČEK GARAVI SOKAK, CRVENA JABUKA. LOVE HUNTERS...

NOVI SAD - Tradicionalni doček Nove godine na Trgu slobode ove godine neće biti plaćen novcem Novosađana. Odluka Gradske uprave je da se za Novu godinu napravi ušteda u budžetu od preko 19 miliona dinara planiranih u budžetu za tu prigodu.
Za novogodišnju noć u centru grada će biti postavljena dva stejdža – na centralnom gradskom trgu biće postavljena velika bina, a u Ulici Laze Telečkog manja. Početak programa planiran je za 21 čas, kada će na Trgu slobode prvo nastupiti bend Divanhana, zatim Garavi sokak, Love hunters, Frajle i Crvena jabuka, a program će trajati do dva sata posle ponoći. U Ulici Laze Telečkog će nastupiti di džejevi DJ Shpira, DJ Billy 9 i DJ WD87.

Grad se zahvalio društveno-odgovornim kompanijama koje su sponzorisale kako nastup izvođača, tako i nabavku bine, rasvete, ozvučenja, vatrometa, odnosno celu organizaciju proslave dočeka 2015. godine.
Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, očekuje se veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, a gradska uprava poziva sve Novosađane iz ljude iz okruženja da se pridruže zajedničkom dočeku 2015. godine u ovom gradu.
(S.S.) Kurir

PEVAČA ĐANIJA UNAKAZILI I OPLJAČKALI!

Kako Kurir saznaje, pevač je izlazio iz dvorišta da preparkira automobil kad su ga iza kapije sačekala dva nepoznata čoveka i napala ga s leđa u nameri da ga opljačkaju.
Prvo su mu zavrnuli ruku i oborili ga na zemlju, a onda su ga šutirali u stomak i udarali pesnicama u glavu. Ðani nije imao priliku da se brani te im nije uzvratio, a lopovi su pobegli s njegovim satom vrednim oko 2.000 evra.

- Ðanija su prebili od batina ni krivog ni dužnog. Nikome se nije zamerao i nema neprijatelje, naprotiv, svima je pomagao koliko su mu dozvoljavale njegove mogućnosti. Nije se nadao da će se neko šunjati oko njegove kuće i napasti ga. Neko je verovatno mislio da će mu oteti pare, nakit ili možda upasti u dom. Trajković kod sebe nije imao novac, već samo sat koji su mu oteli. Nedavno se pisalo da je kupio zlatni sat, pa neke bunde, markiranu garderobu, verovatno su mislili da će ga skinuti golog i uzeti mu sve što ima - rekao je naš izvor i dodaje da folker ima podlive na oku i po telu.

PRONAĐENA DEVOJČICA NINA!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su Ninu Živković (14) iz Beograda, čiji je nestanak prijavljen pre tri dana.
U kratkom saopštenju MUP samo se navodi da je policija intenzivno tragala za maloletnom devojčicom.
Na sebi je, kada je poslednji put viđena, imala maslinasto zelenu jaknu sa krznenom kapuljačom, sivi džemper, crne helanke i crne čizme na pertlanje. Sa sobom je odnela školsku torbu. Oko vrata je nosila srebrnu ogrlicu sa krstićem i prstenom", naveno je u saopštenju MUP pre tri dana.


Pojedini beogradski mediji preneli su da je devojčica pobegla od kuće nakon svađe sa majkom.
autor: VV izvor: Tanjug, Novi Magazin

NOVA HAPŠENJA ZBOG KRAĐE PŠENICE I KUKURUZA!

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u vezi sa raspolaganjem robom Republičkih robnih rezervi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su J.N.(61) iz Beograda i M.S.(33).

Zbog zloupotreba su uhapšeni

1. J.N.(63) iz Beograda, odgovorno lice „Graniko“ DOO Uljma i osnivača „Granimpeks“ DOO Beograd
2. M.S.(33) iz Čente, odgovorno lice „Granimpeks“ DOO Beograd,
zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni su, kao odgovorna lica privrednog društva „Graniko“ doo iz Uljme odnosno „Graninpeks“ iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovali i izvršili prodaju merkantilnog kukuruza u količini od 11.688.751 kilograma i merkatilne pšenice u količini od 6.416.664 kilograma, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su privrednom društvu „Graniko“ date na skladištenje i čuvanje.
Navedena roba je protivpravno otuđena i prodata pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljana protivpravna imovinska korist privrednom društvu „Graniko“ doo Uljma .
Izvor: Alo

BOŽIĆ U NOVOM SADU: Gradonačelnik Miloš Vučević sa sugrađanima na ponoćnoj misi

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa članovima Gradskog veća prisustvovao je ponoćnoj Božićnoj misi u rimokatoličkoj župnoj crkvi Ime Marijino u Novom Sadu.
Zajedno sa vernicima koji slave Božić prema Gregorijanskom kalendaru, oni su prisustvovali misi uoči proslave Božića.
Kurir
Autor:

SREĆAN BOŽIĆ!


Hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru danas slave Božić.
Božić danas obeležavaju Rimokatolička, protestantska i anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve, koje su prihvatile gregorijanski kalendar. Zajedno sa Uskrsom i Duhovima, Božić spada u tri najveća hrišćanska praznika.
Božićno slavlje traje nekoliko dana - kod rimokatolika sve do praznika Sveta tri kralja, 6. januara. Simboli Božića kod rimokatolika su jasle, u kojima je Hrist rođen, jelka kao večno zeleno drvo i adventni venac.

Kićenje božićnog drveta je star običaj, ali nije bio raširen sve do sredine 19. veka, kada se širi uglavnom pod uticajem nemačke tradicije. Sada je prihvaćeno u celom svetu. Za Božić se u crkvama postave jasle, sa scenografijom koja treba da dočara ambijent staje i skromne uslove u kojima je Hrist rođen, što potiče iz 13. veka. Venac-advent je ispleten od slame i borovih grančica, ukrašen purpurnim vrpcama i ima četiri crvene sveće, zbog četiri nedelje posta, koje se pale jedna po jedna, svake nedelje uoči Božića.
Nadbiskup Hočevar služio ponoćku u crkvi Svetog Antuna
Papa Franja je u misi na Badnje veče pozvao vernike na veću empatiju prema porodici i prijateljima koji imaju probleme. On je takođe dodao da je svetu potrebno više nežnosti i topline.
U crkvi Svetog Antuna u Beogradu održana je misa koju je služio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. Pored velikog broja vernika, misi je prisustvovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnici države, diplomatskog kora i verskih zajednica. "Život je svetinja kojom niko nema pravo da trguje - ni nacionalne, ni međunarodne intstitucije", istakao je u božićnoj poruci beogradski nadbiskup.

Budući da se u Novom zavetu ne navodi kada se tačno rodio Isus, prvi hrišćani nisu slavili Božić, nego samo Uskrs. U prvo vreme postojanja hrišćanske crkve, Božić i Bogojavljenje su proslavljani u isti dan, a praznik je nazivan Epifanija. Božić je počeo da se slavi u Rimu, prema mnogim izvorima, na dan kada se prethodno slavilo rođenje paganskog boga sunca, Sola.
Jerusalimska patrijaršija, ruska, srpska, makedonska, gruzijska i ukrajinska crkva se drže starog, julijanskog kalendara, pa Božić obeležavaju 7. januara.
www.021.rs

PREDSEDNIK SRBIJU SVAĐA SA NEMAČKOM!

BEOGRAD - Kako piše "Kurir" spornom izjavom da je nemački ambasador Hajnc Vilhelm prešao granice lepog ponašanja i da ga je „indirektno optužio da laže“, predsednik Tomislav Nikolić svađa Beograd s Nemačkom i usporava evropske integracije, ocenjuju sagovornici Kurira.

Oni upozoravaju da je Nikolićevo ponašanje posebno problematično jer se dešava u vreme kad se Srbija trudi da neguje dobre odnose s Berlinom kao jednim od ključnih faktora EU, kojoj Srbija stremi.

Više pročitajte na sajtu Kurira

NAJBOLJI STATUS OVE GODINE!

My Year In Review. It's been a šit (ШИТ) year! Thanks for being a part of it. FUCK YOU!

Tajni svedok: Ukrajinski „suhoj” oborio malezijski „boing”

Moskovski list „Komsomoljskaja pravda” tvrdi da je pronašla svedoka tragedije koja je odnela 298 života


Mesto pada aviona Foto Rojters
Malezijski putnički avion „boing-777” sa linije Amsterdam – Kuala Lumpur, koji je 17. jula iznad istočnog dela Ukrajine u smrt odneo 298 putnika i članova posade, oborio je Vladislav Vološin iz Nikolajeva, pilot ukrajinskog lovca „suhoj-25”, jednog od tri aviona koji su tog dana dejstvovali iznad Donbasa, a od kojih su dva uništili pripadnici proruskih pobunjenika. Ovu tvrdnju preneo je list „Komsomoljskaja pravda” uz napomenu da je u njihovu redakciju došao jedan od pripadnika aerodromske službe u Avijatorsku, nedaleko od Dnjepropetrovska, sa kojeg su tog tragičnog dana i poletela tri „suhoja”. Razgovor je vođen u punoj tajnosti, a lice i glas svedoka ni u jednom trenutku nisu mogli biti otkriveni.
Kako je ispričao „svedok”, on je lično prisustvovao prizemljenju Vološina tog dana. Kako navodi, pilot je iz letelice izašao sav unezveren, dok mu je jedan drugi član aerodromske službe dobacio: „To nije taj avion!”
Takođe, bilo je uočljivo da ispod krila „suhoja” nedostaju rakete kojima je, kako se tvrdi, oboren malezijski avion.
„Pilota Vološina poznajem površno, pa ipak sam zapazio da su njegove reakcije neadekvatne”, tvrdi svedok. Nije nemoguće da je za malezijski „boing” mislio da je borbeni avion. Tek kasnije je shvatio grešku i tragičnost celog događaja.


Ovo, naravno, ne znači da je slučaj stradalog putničkog aviona rešen i stručne ekipe i dalje rade na pronalaženju uzroka i detalja celog događaja. Ipak, karakteristično je to što je prvi put javno pomenuto ime pilota Vladislava Vološina kao mogućeg krivca. Takođe, uzvik pripadnika aerodromske službe da se radi o pogrešnom avionu navodi na pomisao da su Ukrajinci na poziciji malezijskog „boinga” očekivali neku drugu letelicu, najverovatnije – rusku. Pa makar i putničku.
Da li je u pitanju zaista greška ili su ukrajinske obaveštajne službe namerno navedene na pogrešan trag, i sa čije strane, za sada, ostaje u domenu nagađanja.
Prema rečima portparola ruskog Istražnog komiteta Vladimira Markina, detektivi su juče razgovarali sa urednikom i novinarima lista koji su intervjuisali ukrajinskog vojnika. Taj vojnik će biti u bliskoj budućnosti ispitan kao svedok u krivičnom predmetu o upotrebi zabranjenih metoda i sredstava ratovanja na jugoistoku Ukrajine, prenela je agencija Tas.
Kako podseća „Komsomoljskaja pravda”, ukoliko se tvrdnje „tajnog svedoka” pokažu kao istinite mogla bi da mu pripadne nagrada od 30 miliona dolara, ponuđenih od nemačke detektivske agencije koja se bavi istragom udesa malezijskog „boinga”.
Slobodan Samardžija
Politika

POSAO U NEMAČKOJ! Informacije šta se sve traži od poslovnih profila i struka

Blic, 24 sata, Mnoge struke vezane za zanatska i druga obrazovanja su deficitarna u Nemačkoj. Nažalost, to su upravo one na koje kod nas roditelji ne žele da upisuju decu. Za mnoge od njih dovoljan je i trogodišnji stepen školovanja. Za više informacija kliknite na donju sliku:



NALAZI OBDUKCIJE: Ivanu su ubili kokain i propofol!

Obdukcija otkriva da je Ivana Bodrožić (31) u krvi imala veću količinu kokaina.
Takođe i da je zbog prekomerne doze anestetika „propofol“ usledilo usporeno disanje koje je dovelo do gušenja i zastoja rada srca, nezvanično saznaje „Blic“.

Bila na sedativima
Nada Bodrožić tokom istrage je navela da je Ivana nakon očeve smrti često pila razne sedative, pa i „propofol“. Da je Ivana koristila sedative, dokaz je i kutija „ketonal fortea“, koji joj je nađen u tašni.


- Čekam rezultate nakon kojih će moj advokat znati da li ćemo tražiti novo veštačenje i analize na nekom drugom institutu - kaže Bodrožićeva, poslanica koja je juče u Skupštini Vojvodine prisustvovala sednici.
Još se čekaju toksikološki nalazi koji će u potpunosti rasvetliti kako je preminula nesrećna devojka. Od koga je nabavila kokain, verovatno će ostati nepoznanica. Upravo zbog veće doze kokaina, kobnog dana u „Hajatu“ u sobi 326 nije uspevala da zaspi. Bio joj je potreban „propofol“, koji zavisnici koriste za „spuštanje“, a lekari u operacionoj sali za anesteziju. Pozvala je reanimatora Ljubišu P. (50), kojem se požalila da „nikako ne uspeva da zaspi“. On je došao po nju i odvezao je na VMA, gde joj je medicinska sestra namestila braunilu. „Propofol“ joj nije dat u toj ustanovi. Ljubiša ju je zato vratio nazad u „Hajat“ sa braunilom u desnoj podlaktici. U sobi, u koju, po snimcima kamera, otiscima i DNK tragovima, niko nije ulazio sem nje, iskoristila je dve ampule „propofola“.
 
- Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz „propofol“ bila je kobna. To joj je usporilo i disanje i rad srca, usled čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka i disanja i rada srca - kaže naš izvor u Tužilaštvu.
 
Što se tiče sumnjivih modrica koje je imala po telu, veruje se da one nisu nastale nasilnim putem, već posle smrti ili kao posledica zloupotreba droge.


Druga tetovaža
Željko Mitrović je u iskazu rekao da je Ivana povremeno upadala u depresivna raspoloženja i njemu i svojoj majci slala poruke „ubiću se“. „Vraćali smo je iz mrtvih bar tri puta“, rekao je on, navodeći da je Ivana kada je išla na žurke koristila lake droge. Ivana je, osim tetovaže na leđima ispod vrata s natpisom „Željko“, i u dnu leđa imala tetovažu Mitrovićevog matičnog broja.
Sobarica hotela 11. decembra ujutru zatekla je jeziv prizor u sobi 326. Nesrećna devojka ležala je okrenuta na bok, u fetus položaju kraj kreveta, samo u gaćicama i trik majici, sa zabodenom braunilom i špricem dok je još jedan špric bio na podu. Beogradska policija je uzela snimke nadzornih kamera, otiske i DNK sa kvake, braunile, laptopa i mobilnog telefona.
 
Ivanina majka Nada Bodrožić, poslanica, i vlasnik TV „Pink“ Željko Mitrović, s kojim je Ivana bila u vezi zadnjih sedam godina, naveli su da ne sumnjaju da je reč o nasilnoj smrti, ali da žele da se otkrije ko joj je prodao anestetik. Uskoro se došlo i do imena Ljubiše sa VMA i medicinske sestre Sofije K., koja ju je snabdevala „propofolom“ ranije.
 
- Oboje je saslušala i vojna policija. On je priznao da ju je vozio na VMA, ali ne i da joj je prodao anestetik. Na poligrafu ne može da se kaže ni da je pao ni da je prošao, jer je imao čudne reakcije. Sofija je sve negirala. Reč je, ipak, o drugoj sestri, ali stavljanje braunile nije krivično delo, dok snabdevanje „propofolom“ jeste. Zato ćemo istragu nastaviti, ako se pokaže da je anestetik došao sa VMA, odgovaraće svi i šef odeljenja - kaže naš sagovornik blizak vojnim službama.
  Blic online