20141126

Građani Bečeja kao zamorčići! Obornici polemišu dok opština propada...

Полемика у Бечеју била преча од буџета

БЕЧЕЈ: - Не могу више да водим седницу! Радите шта хоћете. Свакоме ћу дати реч. Одрасли сте људи... - овим речима се, испровоциран непарламентарношћу појединих одборника, око 13 сати обратио председник

Скупштине општине Бечеј Петер Кнези на седници, која је почела у 9 сати. Имало је то ефекта, јер су председник опозиционе одборничке групе ДС Слободан Злоколица и председник општине Бечеј мр Вук Радојевић, као и њихови пратиоци - члан Општинског већа Далибор Кекић и демократа Будислав Медурић, прво смањили број излазака и обраћања са говорнице, потом престали да се јављају и после пет и по сати исцрпљен је дневни ред.
Све је почело расправом о извршењу Одлуке о општинском буџету за првих девет месеци ове године, где је Слободан Злоколица, као услов за даљу расправу по овом питању, тражио да му се појасни с којим наменским средствима, пренетим из претходне године, је општински буyет стартовао у овој години, док је мр Вук Радојевић говорио о томе колика средства се налазе данас на рачуну локалне самоуправе.
Како нико из Одељења за финансије није нашао за сходно да пружи одговор на постављено питање, читав сат је трајала полемика, која је често прелазила границу пристојности. Све се завршило надгласавањем. Опозиционе демократе су, како се и очекивало, биле у мањини. Слична ситуација је била и током расправе о трећем ребалансу актуелног општинског буyета.
Због надмудривања за говорницом неколико одборника је напустило седницу. Расправа се водила и поводом извештаја о раду јавних предузећа, „Топлане”, „Водоканала” и Дирекције за изградњу, али су се сви, помало, уморили и без расправе усвојили извештај о раду ЈП „Комуналац” и Градског музеја.
В. Јанков


Већи намет на земљу
Без веће расправе су прихваћене одлуке о премештању споменка Слобода с централног градског трга и повећању пореза пољопривредног земљишта са 0,15 на 0,23 одсто, што у динарском износу значи да ће се хектар земљишта опорезовати са 2.070, уместо досадашњих 1750 динара.
Dnevnik

Нема коментара:

Постави коментар