20141126

Putnici gurali avion da upali na -50... putnici jednog aviona na Arktiku morali su da izađu iz letelice na temperaturu od minus 52

MOSKVA - U nekim zemljama možda ćete morati da pogurate automobil zaglavljen u blatu ali u Rusiji, putnici jednog aviona na Arktiku morali su da izađu iz letelice na temperaturu od minus 52 i poguraju svoj avion pošto mu se šasija zamrzla, prenose elektronski mediji.
Priča je "procurela" kada je jedan od putnika na JuTjubu postavio video snimak na kome se vidi grupa raspoloženih putnika kako gura Tupoljev preko snegom prekrivene piste u Igarki, gradu na Arktiku.
"Ajmo", uzvikivali su putnici odeveni u debele zimske kapute dok su zalegli po krilima aviona i odgurali ga nekoliko metara. "Svi hoćemo kući", rekao je jedan od njih.
Zvaničnici zapadnog Sibira saopštili su da istražuju incident koji se dogodio juče.
"Zbog niskih temperatura, sistem kočionih šasija se zamrznuo i kamion za vuču nije mogao da pomeri avion na pistu kako bi uzleteo", naveli su zvaničnici. "Putnici u avionu izašli su i pogurali ga".

Tehnički direktor kompanije Katekavija, Vladimir Artjomenko rekao je lokalnim litovima da je pilot zaboravio da spusti kočnicu za parkiranje kada je napustio avion zbog čega su se kočnice zamrzle.
Putnici su gurali avion gok nije uspeo da se okrene a potom je stvar preuzeo kamion za vuču, Sam let protekao je bez problema.
Avion sa 74 putnika leteo je iz Igarke oko 2.800 kilometara severoistočno od Moskve do sibirskog grada Krasnojarsk.
Čak i u Rusiji gde su svi već navikli na dugotrajne, ledene temperature, podvig putnika izazvao je čuđenje i divljenje, pišu agencije.
"Sibirci su toliko žestoki da je guranje smrznutog aviona po pisti za njih sitnica", navodi list "Komsomolskaja pravda".
Društveni mediji takođe su puni hvale za putnike - radnike na naftnim platformama koji su krenuli kući. "Jedno obično jutro u Rusiji. LJudi na gurku pokreću avion na minus 50", jedan je od popularnijih tvitova.
Direktor aerodroma kaže da su putnici šale radi odlučili da guraju avion. "Verovatno su hteli selfi. To je dobra šala i postala je hit na internetu", rekao je ruskim medijima Maksim Aksjonov.

Foto Tanjug. S. Ilić, ilustracija

Нема коментара:

Постави коментар