20141220

TREĆINA ŠEĆERNE REPE ĆE OSTATI NE PRERAĐENA?

Beograd - Kako je javila televizija B92, u okviru svojih redovnih vesti, preti ozbiljna opasnost da trećina ovogodišnjeg roda šećerne repe ostane ne prerađena.

Šećerane tvrde da su kapaciteti popunjeni i da ne mogu da prime nove količine. Poljoprivrednici tvrde da više neće sejati repu ili će je sejati samo pod unapred dogovorenim ugovorima... Više na TV B92 i sutrašnjoj emisiji "Dobra zemlja" kod Uroša Davidovića.
B92 i Vvesnik

I MUŠKA SARA VAM ŽELI SREĆAN XMAS (BOŽIĆ I NOVU GODINU)! Na YouTube se pojavio još jedan spot kao parodija na...



Na You Tube se pojavila najoriginalnija čestitka kao video spot, za predstojeće praznike. Srećan Uskrs i Novu godinu želi ovaj istetovirani debeljuškasti gospodin, kreativnog rešenja i ideje. Pogledajte sami i uživajte. Ovo je parodija na ovih dana veoma gledani Sarin Very Xmas spot koji beleži više milionsku posetu na istom kanalu. Vvesnik


MISTERIJA U JAGODINI: Pronašli telo mladića (27) na Ruskom groblju!

Zamenik višeg javnog tužioca odredio je obdukciju leša, dodala je Milojević. Reč je o M.M starom 27 godina iz Jagodine.

Foto: Ilustracija
JAGODINA - U Spomen parku "Rusko groblje" u Jagodini pronađeno je telo mladića, izjavila je danas portparol Policijske uprave u Jagodini Ana Milojević.

Zamenik višeg javnog tužioca odredio je obdukciju leša, dodala je Milojević. Reč je o M.M starom 27 godina iz Jagodine.

Leš mladića pronadjen je u četvrtak, napomenula je Milojević.


Kurir

SA RUSKE GRANICE U ZATVOR Rusija masovno hapsi srpske radnike s lažnim dozvolama...

Što se više približava Nova godina, ruska pogranična služba sve češće zaustavlja i vodi u pritvor srpske radnike koji su sa lažnim boravišnim dozvolama radili u toj zemlji. Uvereni da su im poslodavci sredili radne dozvole, naši radnici koji su u Rusiju došli kao turisti, bez vize, na granici pri povratku imaju velike probleme s pograničnom policijom, odnosno sa predstavnicima Federalne službe bezbednosti.

U Rusiji sve češće vodi u pritvor Srbe sa lažnim boravišnim dozvolama
U Rusiji se može boraviti do mesec dana bez vize, ali kao turista, a ne kao radnik.Broj zadržanih radnika se iz dana u dan povećava, a osim novčanih kazni mnogima od njih posle deportacije preti i višegogodišnja zabrana ulaska u Rusiju.
U poslednjih mesec dana na aerodromskom graničnom prelazu u Moskvi zaustavljeno je više od 50 naših radnika. Koliko ih je trenutno u pritvoru teško je precizirati, ali naše diplomate u Moskvi pokušavaju da im pomognu, pišu "Novosti".
 
Predstavnici Federalne službe bezbednosti (bivši KGB), koji se između ostalih brinu za prelazak granice, tvrde da će svi koji su prekršili zakon morati pred sud. Oni bi mogli da provedu u pritvoru oko mesec dana. Neki od radnika sa lažnim papirima pušteni su iz zatvora, a kauciju su za njih dali rođaci ili prijatelji, uz obavezu da se na poziv jave sudu. Koliko će sud biti rigorozan tek će se videti.
Sudeći po pečatima na pasošima naših radnika, poslodavci su im obezbedili lažne boravišne dozvole od korumpirane policije i lokalne migracione službe negde u ruskoj provinciji. Te lažne dozvole su mnogi platili i po hiljadu dolara, što znači da su najmanje jedan ceo mesec radili samo za pečat u pasošu, koji objektivno ništa ne vredi, jer svi koji hoće da rade moraju imati vizu.
 
Naši građevinari se žale da je procedura za dobijanje radne dozvole dosta komplikovana i dugotrajna, ali tu nema pomoći, jer proceduru određuje domaćin. Radna viza se dobija u ruskoj ambasadi u Beogradu, a radnik treba da ima poziv poslodavca za rad u Rusiji. Ta kompanija mora da ima potpisan ugovor o nekom poslu, za koji joj treba radna snaga.
 
Radnici iz Srbije svoje dozvole plaćali su i po hiljadu dolara
O ovom problemu lane su u Moskvi razgovarali predsednici Nikolić i Putin. Ambasador Srbije Slavenko Terzić ovih dana je razgovarao s rukovodiocem Migracione službe RF Konstantinom Romodanovskim, a cilj je bio da se pronađe modus da naši građevinari lakše dolaze do radnih dozvola, automatski i do viza.
 
Bilo bi dobro da se to što pre reši, jer domaćini priznaju da se Srbi najlakše prilagođavaju u Rusiji, zbog iste vere i sličnog jezika. U „crnim statistikama“ je vrlo malo Srba, što dokazuje da naši ljudi zaista dolaze da rade i ne bave se kriminalom. Kada je reč o prevarama, uglavnom se dešavaju u zemljačkom krugu.
 
Ruska Duma je nedavno donela zakon kojim se zabranjuje ulazak u Rusiju na deset godina onima koji krše migracioni režim. Zabrana ulaska se odnosi na strance koji su u Rusiji bili neprekidno više od 270 dana bez dozvole. Domaćini žele da ograniče boravak stranaca u Rusiji. Glavne probleme imaju sa gastarbajterima iz bivših sovjetskih republika, pogotovo onih iz centralne Azije. 
Blic online

Teška nesreća na auto-putu, prevrnuo se kombi pri čemu je...

Kombi marke "reno" švajcarskih registarskih oznaka sleteo je s puta na autoputu Beograd-Niš i prevrnuo se. Jedna osoba je u toj nesreći izgubila život.
Kako saznajemo, vozač kombija je pogoinuo na licu mesta, dok je šest osoba, među kojima četvoro dece, prebačeno u smederevsku bolnicu.
 
Kako nam je rečeno u bolnici, najteže povrede ima mladić koji je polomio ruku.
 
Prema našim informacijama, reč je o porodici iz Gnjilana.
 
Uviđaj je u toku.

Vozač kombija je pogoinuo na licu mesta, dok je šest osoba, među kojima četvoro dece, prebačeno u smederevsku bolnicu

Kombi marke "reno" švajcarskih registarskih oznaka sleteo je s puta na autoputu Beograd-Niš i prevrnuo se. Jedna osoba je u toj nesreći izgubila život.

Kako saznajemo, vozač kombija je pogoinuo na licu mesta, dok je šest osoba, među kojima četvoro dece, prebačeno u smederevsku bolnicu.

(Blic), Kurir

Naivne studentkinje iz svih delova Srbije završavaju kao prostitutke. Obećanja koja dobijaju od makora najčešće...

Najvidljiviji oblik “prodaje ljubavi” svakako je ulična prostitucija. Tako se u Kruševcu ulična prostitucija odvija na tri lokacije: na zaobilaznici oko Kruševca kod Jasičkog mosta, kod Železničke stanice i na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju.
Noćne dame svoje usluge pružaju po iznajmljenim sobama, u žbunju, automobilima a cena se kreće od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnost od toga koji je tip usluge.
Pored uobičajnih mesta, prostitucija se obavlja i u stanovima i sobama koji se iznajmljuju baš za tu namenu. Ima dosta devojaka koje povremeno pružaju seksualne usluge odlaskom kod klijenta. Tako se u martu 2012. godine dogodio tragični incident kada je prostitutka G. M. (16) izbola i brutalno ubila penzionera Milana Ramića, prenosi Rasina.info
Veliki broj devojaka iz Kruševca bavi se prostitucijom i u Beogradu. Lokacije na kojima se najčešće mogu naći su autoput Beograd – Niš kod “Plavog mosta” i , oko železničke stanice. Sve one odlaze da studiraju, ali zbog teške porodične situacije, nemaštine i narkomanije završavaju na ulici.
U našem zakonodavstvu odavanje prostituciji je prekršajno delo iz Zakona o javnom redu i miru. Sankcija je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do mesec dana. Za razliku od svojih “dama”, makroi podležu krivičnom gonjenju jer je posredovanje u vršenju prostitucije krivično delo, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju do tri godine. Krivično delo je i ustupanje prostorije radi obavljanja prostitucije.
Identitet makroa je uglavnom poznat policiji, ali nije u svakom trenutku moguće obezbediti neophodne dokaze za sud. Makroi rade u “svojim” rejonima, jer je teritorija striktno podeljena. Između njih vladaju rivalstvo i stalni sukobi. Reč je o više puta osuđivanim osobama, sklonim nasilničkom ponašanju i drugim krivičnim delima.
Obećanja koja se dobijaju od strane primamljivih budućih “poslodavaca” završavaju se uglavnom tragično. Jednu takvu priču je ispričala devojka iz Kruševca u avgustu 2011. godine, koja je dobila ponudu da radi kao hostesa u klubu, a ispostavilo se da treba da radi kao striptizeta i prostitutka i to ni manje ni više nego na Kosovu.
Prvo ih tuku i vezuju uzimaju dokumenta i prisilno ih siluju i sve to snimaju a zatim pod pretnjom da će snimke pokazati porodici prisiljavaju na prostituciju. Lokacije na kojima se klubovi nalaze su izmedju Prištine i Kosovske Mitrovice a vlasnici klubova plaćaju lokalnoj policiji “kako bi ih pustili da rade, prenosi Rasina.info
Vikend prostitucija je takođe poslednjih godina veoma popularna tako da tokom vikenda devojke odlaze u druge gradove kao što je Novi Pazar gde rade po barovima, klubovima, raznim salonima za masaže i kvazi modnim kućama i agencijama.
Kao i sve ostalo pa i prostitucija ide u korak sa vremenom pa tako na internetu možete naći bezbroj oglasa i brzo kontaktirati “laku damu” a posebno na socijalnim mrežama poput facebook-a ali o toj temi biće reči više u narednom periodu.
Činjenica je da su zakonodavne vlasti poslednjih godina uložile značajan napor kao i lokalna samouprava po ovom pitanju, ali je i istina da je to nedovoljno.
(Rasina.info)

Porodica Červenko ogorčena smanjenjem kazne Musiću. Odluka da se Darjanu Musiću zatvorska kazna smanji...

Odluka da se Darjanu Musiću zatvorska kazna smanji sa 40 na 35 godina zatvora, izazvala je burne reakcije javnosti kao i nezadovoljstvo porodice ubijene Vladislave Červenko.
"Tužni smo, besni i očajni. Ni da nas obaveste o presudi nego od novinara da saznamo. Vladislava je bila mlada, ubijena je u najgorim mukama i nju sad niko ne može da vrati a Musiću se smanjuje kazna", ogorčena je Tanja Červenko, sestra ubijene Vladislave.

Ona dodaje da je verovala u pravdu u Srbiji, da se nadala da će ubice njene sestre dobiti maksimalnu kaznu, ali da je nakon jučerašnje odluke potpuno prestala da veruje u zakon.
Otac Vladislave Červenko Edmund, kaže da sud ovom odlukom daje podstrek drugim zločincima da počine krivično delo jer znaju da neće dobiti maksimalne kazne.

"Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi Višeg suda. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da uvaži to što je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv, a što uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja utiče na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje drugih otežavajućih okolnosti osudio na 35 godina zatvora", piše u saopštenju suda.
Podsetimo, Darjan Musić je 17. juna u Višem sudu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. u svom stanu ubio svoju devojku Vladislavu Červenko. Prethodno je bio osuđen na 35 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu.
www.021.rs

Ispovest elitnih prostitutki: Bilo nam je lepo, to su prava gospoda, a dobro se i....

Bilo mi je super s tvojim prijateljem. Pravi je gospodin, a bogami i dobro j***, sadržaj je jedne od poruka koje su 2009. mlade devojke upućivale svom makrou M.K. (51), a koje su u postupku protiv njega bile dokaz kako on ipak veći deo devojaka nije prisiljavao na prostituciju.
Pedesetjednogodišnji marko M.K. dobio je tri i po godine zatvora jer je na sudu uspeo da dokaže da devojke koje su radile za njega nije prisiljavao na prostituciju već su one to dobrovoljno radile.

– Bilo mi je super s tvojim prijateljem. Pravi je gospodin, a bogami i dobro j***", sadržaj je jedne od poruka koje su 2009. mlade devojke upućivale svom makrou M.K. (51), a koje su u postupku protiv njega bile dokaz kako on ipak veći deo devojaka nije prisiljavao na prostituciju
Poruka poput ove ili pak "Mi smo na terasi i imamo pet udvarača. Stalno nam plaćaju piće i zovu nas za stol. Odbile smo, a frajeri su šefovi neke firme i imaju para. Da odemo do njih ili da ih opet odbijemo. Jer mislim da bi mogli nešto iskombinovati – uticale su na to da 51-godišnji makro dobije samo tri i po godine zatvora, iako je na početku suđenja tužilac za njega predlagalo osam godina, tvrdeći kako je u četiri od pet inkriminiranih slučajeva podvođenja devojkama pretio prisiljavajući ih na prostituciju.
Njegov poslovni saradnik R. K. osuđen je na uslovnu kaznu od pola godine zatvora s dvogodišnjim rokom iskušenja jer je učestvovao u podvođenju jedne od devojaka u Nemačkoj.
Prema presudi, 51-godišnji makro je neke od devojaka podvodio vlasniku poznatog zagrebačkog hotela. Iako je hotelijer to u istrazi poricao, tvrdeći da ga zna samo površno te da nikada nije imao seks s njegovim devojkama, devojke su tvrdile drugačije, a sud je poverovao njihovim iskazima.
One su ispričale kako ih je dovodio u hotel te su s njim imale seksualne odnose u njegovom apartmanu na osmom spratu hotela. Nakon jednoipolgodišnjeg suđenja iza zatvorenih vrata, sudsko veće zagrebačkoga Županijskoga suda kojim je predsedavala sudija Sanja Mazalin, juče je zaključilo kako je samo jedna od pet devojaka bila prisiljavana na prostituciju dok su ostale preuveličale ulogu M.K. u prisiljavanju na prostituciju, a slale su mu poruke iz kojih je bilo očigledno da su se i svojevoljno bavile najstarijim zanatom na svetu.
www.dnevno.rs

DECENTRALIZACIJA: Šarena laža za naivne birače, Priče o decentralizaciji su jedno od najčešćih predizbornih...

ZRENJANIN, VRŠAC, PANČEVO -
Priče o decentralizaciji, kao jednoj od najvažnijih reformi koja je u interesu građana, a kojom bi se nadležnosti i odgovornosti za kvalitet života spustile sa viših na niži nivo obično probudi predizborni period. To je jedno od najčešćih obećanja političkih partija, koja, pak, utihnu zajedno sa izbornom tišinom. U istraživanju Radio-televizije Vojvodine predstavnici tri vojvođanske lokalne samouprave složili su se da je promena statusa potrebna, dok su u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave ocenili da se time suštinski ništa ne menja.
Gradonačelnik Zrenjanina oformiće radnu grupu za decentralizaciju Zrenjanina. Vršac je još prošle godine tražio status grada, ali odgovora nema. Pančevo radnu grupu za formiranje gradskih opština već ima, ali zaključci su izostali.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da je potrebno da se gradovi decentralizuju i poručio da je pobornik te ideje. Janjić je za RTV rekao da su se ti uslovi u Zrenjaninu stekli 2007. godine, kada je dobijen status grada.
"Pitanje je samo u kojoj formi ćemo se decentralizovati - da li to uraditi tako što ćemo napraviti više opština, ili postojećim mesnim zajednicama dati više ingerencije i preneti im deo ovlašćenja koje su sada u nadležnosti Gradske uprave. To su pitanja o kojima razmišljam i u kojima se dvoumim", istakao je gradonačelnik Zrenjanina.
Zbog toga će, dodaje, formirati komisiju, odnosno radnu grupu koja će ispitati mogućnosti i dati predloge za eventualnu decentralizaciju grada, i ujedno pokušati da da odgovore na sporna pitanja. Prema njegovim rečima, zadatak radne grupe biće i da ispita iskustva drugih gradova, koji su u decentralizaciji odmakli dalje od Zrenjanina.
Janjić je istakao da je zrenjaninska lokalna samouprava rešena da formira više opština u gradu, te da će videti kakva će to olakšanja doneti. Naravno, poručio je, sve se to mora raditi u okviru zakonskih regulative. Kako je rekao, do tada će se nastojati da mesne zajednice dobiju veća ovlašćenja.
Milan Krstić (RTV)
Milan Krstić (RTV)
"O tome koje će opštine biti formirane, sada ne mogu da govorim, jer, kao što sam i rekao, kada komisija koju ću formirat, razmotri sve okolnosti i mogućnosti i da neke konkretne predloge, tek tada ćemo o tome konkretno moći i da govorimo, a naravno svi ti predlozi najpre će morati da prođu i skupštinsku proceduru", objasnio je gradonačelnik Zrenjanina.
Vršac: Zaslužujemo status grada
Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković u nekoliko navrata javno je tražio da ta opština dobije status grada. On je za RTV objasnio da je lokalna skupština u novembru prošle godine donela zaključak kojim se podržava inicijativa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) da opština Vršac preko nadležnih organa predloži Narodnoj Skupštini Srbije izmenu i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji i propiše da Vršac dobije status grada.
Zvaničan odgovor povodom inicijative, međutim, nije stigao. U toj opštini ističu da Vršac ima nešto više od 52 hiljade stanovnika, istorijsko nasleđe, institucije kulture, industrijsku zonu, uspešnu prekograničnu saradnju na mnogobrojnim kapitalnim projektima, aerodrom, veliku šansu za dobijanje autoputa, ali da je upravo manjak stanovnika otežavajuća okolnost, iako neke mnogo manje razvijene sredine, koje zadovoljavaju samo taj uslov, dobijaju status grada.
"Vršac je teritorijalna celina koja predstavlja ekonomski, administrativni, geografski i kulturni centar, sa 22 naseljena mesta u nadležnosti opštine. Predstavlja privredno-poslovno središte u južnobanatskom regionu, gde je razvijena poljoprivreda, privreda i privatno preduzetništvo. Vršac je istaknuti kulturno-obrazovni centar.
Kulturno nasleđe Vršca potvrđuje se i u njegovim institucijama kulture, pre svega u Gradskom muzeju koji ima preko 280.000 eksponata, čime dolazi po tom osnovu odmah posle nacionalnog muzeja, a Gradska biblioteka u Vršcu je matična biblioteka sa preko 250.000 knjiga. U Vršcu je središte sudstva i tužilaštva za još dve susedne opštine - Plandište i Belu Crkvu, zbog čega dobija status Pokrajinskog upravnog okruga prema Statutu AP Vojvodine", objasnio je predsednik opštine.
to.vrsac.com
to.vrsac.com
Živković je podsetio da je "Grad pod Kulom" jedan od najstarijih u Vojvodini, koji je dobijanjem tržišne privilegije 1804. godine već tada dobio status slobodnog kraljevskog grada i postao privredni, trgovinski i kulturni centar celog regiona. Smešten je na ivici Panonske nizije, dodao je, na 14 kilometara od srpsko-rumunske granice, što donosi određene prednosti, koje su se vrednovale i kandidovale ga za status grada još pre 210 godina.
"Iz navedenih razloga smatram da Vršac zaslužuje da dobije status grada, a kada će se to dogoditi zavisi od stava i politike Republičke i Pokrajinske vlade. Nastojaćemo da i dalje uporno nastupamo sa Inicijativom jer bi dobijanjem statusa grada dobili veći stepen autonomije, širi krug nadležnosti, kao i bolje uslove za ekonomsku, društvenu i kulturnu integraciju", poručio je predsednik opštine Vršac.
Radna grupa u Pančevu bez zaključaka
Predsednik pančevačke skupštine Filip Mitrović istakao je da je u tom gradu još 2008. godine formirana radna grupa sa zadatkom da sagleda mogućnosti formiranja gradskih opština, ali da još uvek nema zaključaka. On je za RTV objasnio da je jedan od razloga taj što bi promene značile i raspisavanje izbora za svaku od novoformiranih opština, te da se čekaju neki od narednih redovnih izbora, kako bi se, uporedo mogli izabrati i parlamenti u eventualnim novim opštinama.
Mitrović je objasnio da je Pančevo dobilo nekoliko inicijativa za formiranje novih opština, te da je on, lično, pobornik približavanja administracije građanima.
"Problem je u Zakonu o lokalnoj samoupravi, koji mesnu zajednicu ili gradsku opštinu ne vidi kao jedinice lokalne samouprave, tako da nadležnosti, koje bi se dobile promenom statusa, ne bi bile u funkciji pristupačnijeg ostvarivanja prava građana", rekao je predsednik skupštine Pančeva.
On je precizirao da novoformirane gradske opštine ne bi imale mogućnost da osnivaju javna preduzeća, te da bi osnovna funkcija lokalne samouprave, što je, kako je rekao, komunalni servis građana, bila i dalje na višoj organizacionoj jedinici.
vojvodina.gov.rs
vojvodina.gov.rs
"Mislim da je rešenje u promeni Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je zastareo i ne prati potrebe i razvoj lokalnih samouprava. Decentralizacija po tom zakonu bi bila formalna, ali ne i suštinska", ocenio je čelnik pančevačke skupštine.
Ministarstvo: Promena statusa ne nosi suštinske promene
U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za RTV je rečeno da su u prethodnim godinama zahteve za dobijanje statusa grada dostavile opštine Vršac, Kikinda, Pirot i Ruma, te da je od zahteva za formiranje novih opština jedino podneta inicijativa za formiranje opštine Nova Pazova, koja još uvek nije realizovana.
U kabinetu ministra su objasnili da se dobijanje statusa grada može izvršiti jedino promenom Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije. Na pitanje šta promena statusa donosi, u resornom Ministarstvu su istakli da suštinski nema značajnijih promena po građane tih opština ili mesnih zajednica, jer nema većih razlika u nadležnostima opštine i grada.
"Zahtevi za formiranje novih opština moraju da sadrže i analizu efekata promene koja se predlaže i u pogledu 'ostatka', odnosno područja postojeće ili postojećih opština od kojih se formira nova opština", objasnili su u Ministarstvu.
RTV

Prevario i oca agenta FBI: Ispovest majke kojoj je ćerka (16) ušla u prostituciju!


Kupovao joj je odeću - mnogo provokativniju od one koju je dotad nosila, plaćao joj je odlaske kod frizera, a na leđima je istetovirala sliku koju je on dizajnirao: ružu u srcu. Mada pomalo zbunjeni, roditelji nisu shvatali da ove stvari, kada se steknu zajedno, ukazuju na prostituciju

Roditelji Hane Svenson su očajni, jer trenutno ne znaju gde se ona nalazi i kako zarađuje novac za život. U stvari, uglavnom pretpostavljaju kako zarađuje za život i zbog toga im je vrlo teško - njihova ćerka je zbog nedostatka samopouzdanja dozvolila da upadne u svet prostitucije, u koju je uvukao njen dečko.
Hana je bila lepa, pametna srednjoškolka iz srednje klase u Las Vegasu, pomalo buntovna i ljubimica majke Andree i oca, agenta FBI, i dvojice braće koji su bili stupili u vojsku.
Danas ima 22, sa 16 ju je dečko odvukao u svet prostitucije Danas ima 22, sa 16 ju je dečko odvukao u svet prostitucije
Kada je počela da se zabavlja sa školskim drugom Kobom Hogom, činilo se da je zaljubljena i srećna. Prema rečima majke, Hana je u početku delovala zaista srećno, prestala je da se svađa s roditeljima, bila je zaljubljena i uvek dobro raspoložena. Hog je bio dobro dete, izuzetno ljubazan i pažljiv, i prema njoj i prema porodici, i u svemu joj je ugađao.
Kupovao joj je odeću - mnogo provokativniju od one koju je dotad nosila, plaćao joj je odlaske kod frizera, a na leđima je istetovirala sliku koju je on dizajnirao: ružu u srcu. Mada pomalo zbunjeni, roditelji nisu shvatali da ove stvari, kada se steknu zajedno, ukazuju na prostituciju.

Bez samopoštovanjaIako prelepa i inteligentna, devojka je imala jednu fatalnu slabost, zbog koje je za postala lak plen svodnika: nedostatak samopozudanja i nizak nivo samopoštovanja.
"One su kao narkomani. Ali droga nisu narkotici, već pažnja koju im svodnik poklanja", kaže Andrea Svenson za devojke koje se bave prostitucijom.
Kris Brauman iz policije Las Vegasa tvrdi da je u pitanju uhodana šema. Svodnik devojku tretira kao da je kraljica, obasipa je pažnjom i poklonima, a onda navodno ponestane para i on joj predloži da se prostituiše - najpre samo na nekoliko meseci, zatim još malo, da bolje zarade, a zatim to naprosto postaje način života i začarani krug bez izlaza.
Bez obzira na poreklo, svodnici devojke odvajaju od porodica i ljubomorno čuvaju, jer na njima mnogo zarađuju i bez njih trpe veliki gubitak. Da bi ih “disciplinovali“ i sprečili da odu, posežu i za najgorim nasiljem: grupnim silovanjima, žigosanjem, premlaćivanjem. Često, međutim, sve to nije ni potrebno, jer im se devojke svojevoljno vraćaju.

Tako je bilo i sa Hanom. Dok je Hog bio u zatvoru zbog krađe kola redovno su se dopisivali, pisao je čak i njenim roditeljima i tvrdio kako mu je stalo do nje. Čim je izašao ponovo su bili zajedno, a onda je ubrzo i ona uhapšena - zbog prostitucije i krađe.
Kada joj je majka rekla koliko brine za nju, agresivno je odgovorila: "Okej, okej, radila sam to. Prosto nađeš najpijanijeg seronju na štajgi, pokupiš ga, odvedeš ga u sobu, kažeš mu da se skine, i pokradeš mu sve. Uzmeš novčanik, sat, šta god ima. Radila sam to mama! A sad se gubi odavde!”.
Hog je ponovo dospeo u zatvor, ovog puta zbog podvođenja, ali veza između Hane i roditelja je već bila prekinuta. Nisu znali gde živi, nije želela da komunicira sa njima. Čak i kada je dospela u zatvor, nije ih zvala da joj pomognu, već ih je tome obavestila policija.
Sad je kelnerica
Hana je na svom Fejsbuk profilu napisala da se više ne viđa sa Hogom, koji je odnedavno ponovo na slobodi. Sa druge strane, majka još uvek ne zna gde tačno živi i kako zarađuje za život. Na njenom Fejsbuk profilu piše da radi kao kelnerica u jednom klubu, ali tamo kažu da je već šest meseci nisu videli.
Kurir

Mum Arrested Over Deaths Of Eight Children

The 37-year-old is the mother of seven of the children, who had all been stabbed to death. The eighth child was her niece.
The unnamed suspect is currently under guard at a hospital, where she is recovering from stab wounds to the chest.
Queensland Police Detective Inspector Bruno Asnicar said she has not yet been formally charged with killing the youngsters, who were aged from 18 months to 14 years old.
Police have not said how they died, but are examining several knives in the Cairns home that may have been the murder weapon.
Mr Asnicar said the woman is lucid and talking to police.
"We're not looking for anybody else - we're comfortable that the community at large is safe," he said.

Officers were called to the suspect's home in the suburb of Manoora on Friday after reports of a woman suffering from stab wounds.

The bodies were discovered during a search of the house.
Prime Minister Tony Abbott described the deaths as "heartbreaking". 
He added: "All parents would feel a gut-wrenching sadness at what has happened.
"This is an unspeakable crime. These are trying days for our country."
SKY News

VARANJE NA RULETU! O ovome se uvek vode rasprave a kakva je u stvari istina...

Buduci da se o ovome uvijek vode rasprave kojekakve, eto da napisem koju. Prvo, da kazem zasto sam uopce reci pokoju rijec o ovoj temi. Naime radio sam za jednu firmu koja proizvodi rulete (automatske i rucne) nesto preko 3 godine.
Dakle varanje ruleta moguce je jedino na par nacina:
fizicki - probusis rupu na ruletu i skreces kuglicu u polje - posljedice krivicni progon, a i pitanje kako ce vlasnik reagirati kad te ulovi
biti u dosluhu sa serviserom ruleta - ubaciti neki software koji ce ocitavati "tvoje" dobitne brojeve (nevezano sto se na ruletu uistinu dogadja) - posljedice, iste kao i u prethodnom slucaju

Zasto ne postoji drugi nacin?

Kao prvo rulet je matematicki dizajnirana igra tako da uvijek ostavlja tzv. "house edge" ili u slobodnom prijevodu prednost za casino. Istina, kod ruleta je ta prednost vrlo mala za razliku od npr. slot uredjaja.
Ali npr. kod ruleta s dvije nule (bilo americki raspored brojeva, bilo europski), house edge je duplo veci.

Jednom prilikom dok smo bili u jednom ducanu u Londonu, vlasnik ducana cuo je cime se bavimo i pitao nas kako da zaradi na ruletu. Odgovor mog direktora je bio: otvori casino.

Dakle, zaboravite bilo kakvo varanje na ruletu. Tko ne igra rulet iz zabave, bolje da ga ni ne igra, jer ce lose zavrsiti.

Isto tako, cesto postoje price kako su elektronski ruleti namjesteni. Dakle, mi smo proizvodili cilindre automatskih ruleta za proizvodjace automatskih ruleta. U pravilu ne bi trebala postojati takva mogucnost jer u vecini zemalja se trazi da su uredjaji s certifikatom. Koga zanima vise, neka istrazi GLI certifikat malo. Radi se o testiranju automatskih ruleta (izmedju ostaloh i njegove statistike). Odstupanja od idealne raspodjele dobitnih brojeva smiju biti zanemarivo mala, te se primjenjuje nekoliko statistickih testova kako bi se utvrdila ispravnost statisticke razdiobe.

Doduse i u postupku certificiranja postoje odredjeni nedostaci, a taj je da npr. jedan proizvodjac salje jedan jedini uredjaj na certificiranje, te on prolazi ili ne prolazi. Cak i u slucaju pada, ima pravo ponoviti testiranje. Ukoliko uopce ne zadovolji, mogu isti takav proizvod ponovno poslati na testiranje.
Zasto nedostaci? Ovo je nedostatak za vlasnika casina ukoliko cilindar nema idealnu raspodjelu, ali vjerujte mi na rijec, niti jedan si to nece dozvoliti.
Zasto nedostaci za igrace? Teoretski je moguce da se desi da neki proizvodjac posalje uredjaj koji radi ispravno i prema pravilima na certificiranje, dobije za taj model certifikat, a u automat klubove idu uredjaji koji imaju ajmo to tako nazvati "softwareske korekcije".

Zasto vjerujem da se to nece dogoditi? Da li bi si iti jedan proizvodjac takvih uredjaj dopustio da se to sazna i da mu propadne tako unosno trziste? Jer kao sto znate, sve tajne se kad tada saznaju, pa ni takve stvari ne bi mogle ostati skrivene dovijeka.

Varanja magnetima nema, jer se kuglice rade od polimernih materijala (plastike). Nisu magneticne.

Od jednog kolege sam cuo pricu vezano za zivu igru, da je upoznao croupiera koji je mogao gadjati sektor. Osobno to nisam vidio, i vjerujem da je to moguce, ali u vrlo malom broju slucajeva. Red velicine mozda 2-3 covjeka na podrucju cijele bivse juge, ako i toliko.

Kod automatskog ruleta predvidjanje brzine kuglice, pa predvidjanje brzine okretanja diska? Bilo bi moguce kada se brzina okretanja diska ne bi mijenjala (random promjena) nakon sto dodje no more bet signal.

Snimanje da li je rulet ispravan, zapisivanjem dobitnih brojeva? Nema sanse, da bi dobili potpun uvid u statisticku raspodjelu, potrebno je nesto vise od mjesec dana testiranja, uredjaj u tom periodu radi 24 sata na dan, i ciklus igre je smanjen na najkraci moguci rok (nema potrebe za vremenom koje se daje igracu za postavljanje uloga). Sada u relanoj situaciji, gdje svaki uredjaj ima ostavljeno odredjeno vrijeme za uloge, da bi dobili kompletnu sliku vjerojatno bi vam trebalo preko 2 mjeseca da po 24 sata sjedite uz taj uredjaj.

Price o duplanju uloga na automatskom ruletu, koliko je meni poznato, ne drze vodu iz slijedeceg razloga. Rulet ima definiranu maksimalnu kolicinu novca do koje mozete ici s ulozima. Znaci teoretski (kada bi imali prilicno velike kolicine novca kod sebe) mozete duplati ali do odredjene granice. kada bi dosli do te granice, ako ne biste dobili u jedan ili dva iduca ciklusa (nisam vise siguran koliko), vise ne mozete izvuci povrat.

Jos jedan podatak koji sam cuo od jednog proizvodjaca gaming opreme koji je izmedju ostalog imao rulet u Macau zbog kojeg treba zaboraviti zaradu na ruletu. Taj covjek je rekao vlasniku casina, stavi moj uredjaj u casino, i ako ti u tri mjeseca ne isplati se njegova vrijednost i pocne donositi cistu zaradu, baci ga van na ulicu. Da bi vam to nesto govorilo, uredjaji su se tada kretali s cijenom od 50 000 € na vise. To je bilo prije par godina kada nije bilo uredjaja s manje od 4 igraca mjesta.
Znaci uredjaj u 3 mjeseca uspije zaraditi svoju vrijednost i vec nosi zaradu casinu. Vjerojatno je kod nas taj period amortizacije uredjaja nesto dulji, ali svejedno.
www.croportal.net