20141201

VIDEO - KAKO ĆE STVARNO IZGLEDATI OSVAJANJE SVEMIRA!


Da li ste se ikada zapitali kako će izgledati osvajanje najdaljih tačaka Sunčevog sistema? Kakvim će sve veličanstvenim prizorima prisustvovati naši potomci kada se otisnu sa planete Zemlje?

www.erikwernquist.com/wanderers
Film “Lutalice” kratkometražno je naučno-fantastično ostvarenje švedskog digitalnog umetnika i animatora Erika Vernkuista iz Stokholma. U pitanju je filmska interpretacija različitih ideja i koncepata o našoj budućnosti u Sunčevom sistemu.

Kako navodi Vernkuist, postoje različite naučne teorije o našoj budućnosti u svemiru, od kojih se mnoge graniče sa spekulacijama. Ono što je on hteo svojim kratkim filmom da prikaže jeste potencijalno osvajanje Sunčevog sistema, korak po korak.
www.erikwernquist.com/wanderers
www.erikwernquist.com/wanderers
Svi prikazi u filmu zasnovani su na zvaničnim naučnim fotografijama, video zapisima i mapama, ističe Vernkuist.

Kada je reč o idejama, ovaj umetnik inspiraciju je pronašao u radovima Kima Stenlija Robinsona, Atrura Klarka i drugih, dok mu je u slučaju vizuelnog rešenja najinspirativniji bio rad čuvenog umetnika Česlija Bounstela.
www.erikwernquist.com/wanderers
www.erikwernquist.com/wanderers
Kao glas naratora u filmu pozajmljen je snimak astronoma Karla Segana, precniznije - deo u kojem čita odlomke iz svoje knjige “Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space” (1994) - koja je imala veliki uticaj na Vernkuista.

Naziv filma potiče od izvornog značenja reči “planeta” - lutajuća zvezda. Kako kaže reditelj, film prikazuje lutalice među lutalicama.



Нема коментара:

Постави коментар