20141201

SIN ACE ČETNIKA NOŽEM UBADAO ČOVEKA U GLAVU! Horor u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu...

Autor: Milan Dudvarski | Alo

Vojkan Stefanović (34), sin Aleksandra Stefanovića, poznatog kao Aca Četnik, koji je bio dugogodišnji generalni sekretar stranke Vojislava Šešelja i čuvar u valjevskom zatvoru, u Specijalnoj zatvorskoj bolnici je na spavanju kuhinjskim nožem u glavu izbo muškarca.

Horor u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu
Horor u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu | Foto: Miloš Perić
Stefanović je u tu bolnicu smešten jer je 2. januara 2003. godine naočigled prolaznika, u blizini valjevske Osnovne škole “Nada Purić”, pokušao da siluje maloletnu K. A. (15), devojčicu oštećenog sluha.

Pod budim okom stražara

Dušan Jovanović, vozač BMW, smešten je u prostoriju gde je bio Dragan Đurić, ubica Tijane Jurić (15). On je sada pod budnim okom stražara i redovno prima terapiju koju su mu odredili lekari. Inače, u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u pritvorskom delu zatvora adaptiran je blok 3-1 kapaciteta 108 lica, dok će u renoviranom delu Specijalne zatvorske bolnice moći da u pristojnim uslovima boravi oko 68 lica.
- On se u Centralni zatvor, gde je i bolnica, vratio sa slobodnog vikenda. Zbog manjka zatvorskih stražara, napravljen je propust i Stefanović je nekako uspeo da prošvercuje kuhinjski nož. U toku noći on je ustao sa kreveta i prišao jednom pritvoreniku i počeo da ga ubada u glavu nožem.
Srećom, zatvorska straža je bila u blizini i sprečila je tragediju. Ali i sreća je bila i da nož nije bio kvalitetan jer bi Stefanović sigurno ubio tog čoveka - kaže naš izvor.

On navodi da se takvi propusti ne bi dešavali kada bi postojalo više ljudi koji rade u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

- U toj bolnici nisu smeštene bilo kakve osobe. Tu imate masovne ubice i psihopate, koji ne prave razliku između ubistva čoveka ili sečenja lubenice. I sad, 300 bolesnika u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, u koju dolaze svi zatvorski bolesnici iz Srbije, čuva dva stražara. Pa sad neka mi neko objasni kako da se ne dešavaju incidenti. Ti stražari koji rade u toj bolnici zaslužuju svaku pohvalu za hrabrost i efikasnost, budući da se još nije dogodio veći incident tamo - kaže sagovornik “Alo!”.

Javnost se, podsetimo, uzbunila kada je jedan mediji objavio da je Dušan Jovanović (19), vozač BMW-a u kojem je prošle subote život izgubilo troje mladih ljudi, pokušao da se ubije u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.
Takođe, treba pomenuti i da je prošle godine psihijiatrijski bolesnik R. I. napao zaoštrenom kašikom zatvorskog stražara u toj bolnici i pokušao da ga zakolje.
Kakav otac, takav sin
 

Aleksandar Stefanović, nekadašnji član SRS-a kao i DHSS-a, 2010. godine je uhapšen na osnovu poternice Interpola Sarajevo, u Bijelom Polju, zbog sumnje da je počinio privredni kriminal 1999. u Bijeljini. Stefanović je tada tvrdio da je kidnapovan u Beogradu i prebačen na granični prelaz Dobrakovo, gde su ga crnogorski policajci uhapsili, i tvrdi da ga u crnogorskom zatvoru maltretiraju jer nije hteo da svedoči protiv Šešelja, kome se sudi u Hagu, pa je zato počeo štrajk glađu. On je takođe ranije dao jedan intervju, u kom je naveo da se prva trgovina poslanika u Skupštini Srbije desila januara 1993. godine.
- Socijalisti su tada imali samo 123 poslanika i nisu mogli da izaberu Dragana Tomića za predsednika Skupštine. Nedostajala su im četiri glasa. Za ta četiri glasa platili su nama u SRS-u 300.000 maraka! Da bismo zamaskirali tu trgovinu, SRS je istakao svog protivkandidata Jorgovanku Tabaković. Za izbor Tomića, kandidata SPS-a, glasali smo Toma Nikolić, Stevo Dragišić, Dragan Todorović i ja.

Jakupek, Đurić i Radosavljević
I oni su još tu
 
* Danijel Jakupek (27), koji je u Novim Banovcima ubio petogodišnjeg dečaka i njegovog strica
* Nikola Radosavljević (39), devetostruki ubica iz negotinskog sela Jabukovac
* Ivan G. (21), koji je zaklao druga na Senjaku, kao i pomahnitali Kinez Vang Ling Li, koji je mačetom kasapio prolaznike po Knez Mihailovoj ulici
* Medicinska sestra Marina S. (50), koja je osumnjičena da je u stanu na Banjici brutalno pretukla i izmasakrirala nožem Zoricu I. (55)
* Dragan Đurić ubica Tijane Jurić (15)
ALO

Нема коментара:

Постави коментар