20141201

FANTOMSKI MOST: OPŠTINA ADA NEĆE DA PLATI DUG BEČEJU! Prave se ludi jer im nisu navodno dostavljeni računi???!!!

BEČEJ - Suđenje u novosadskom Privrednom sudu, na kojem su predstavnici Direkcije za izgradnju Bečeja očekivali da njihov dug prema Pokrajinskom sekretarijatu za finansije preuzme opština Ada, zbog štrajka advokata odloženo je. Naredno je zakazano za petak petog decembra sa neizvesnim održavanjem.
Narodna izreka kaže da se poklonu u zube ne gleda ali, u Direkciji za izgradnju Bečeja, ne veruju u nju. Jer, ne samo da su ostali bez mosta, poklon nemačkog grada Filšhofena, već su se i zadužili za njegov prenos i podizanje.



"To je nekih 300 hiljada evra, a kamatu još nismo obračunavali jer je pitanje dana obračuna kamata. Svakako je to veliki iznos i za Direkciju kao i za opštinu Bečej. Trudićemo se da izbegnemo sve dodatne troškove koji će opterećivati budžet", kaže direktor Direkcije za izgradnju Bečeja Goran Matić.
Pre deset godina Protokolom o namerama most su poklonili opštini Ada koja ga je šest godina kasnije odnosno 2010. svečano pustila u saobraćaj. Od tada do danas ignorišu da isplate troškove Bečejaca, na šta se tadašnji predsednik opštine Ada Ferenc Irmenji Protokolom obavezao.
"Taj protokol kasnije nije pretvoren u ugovor. Nisu definisani jasni uslovi. Opština Ada nema saznanja koliko su koštali troškovi prevoza i da li je izabran najpovoljniji izvođač pa možemo da posumnjamo u taj iznos", kaže predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki.
Gospodin Bilicki tvrdi da im do sada niko nije dostavio detaljne račune niti im je ponuđen ugovor koji bi bio osnov za poravnanje duga. Međutim, direktor Matić kaže, da je pokušaja bilo.
"Naša direkcija imala je kontakte sa Direkcijom iz Ade i tada je postojala zainteresovanost za saradnjom. Što se tiče saradnje dve opštine to je na javnom pravobraniocu, gospođi Živković, koja bi trebala da stupi u kontakt sa opštinom Ada kada ćemo, nadam se, doći do sporazuma i rešenja u interesu obe opštine", kaže Matić.
Umesto dogovora sa Bečejcima Ađani će se naći na sudu ali u svojstvu umešača.
"Mi smo odlučili da prihvatimo i, praktično, stanemo na stranu pokrajine. Mi ćemo u svemu tome biti samo svedok jer nam je jedini cilj da ne platimo ništa na šta se nismo obavezali", kaže Bilicki.
Most , koji još uvek ima privremenu upotrebnu dozvolu, predmet je i tužbe, između opštine Ada i izvođača radova firme Interkop vredne 180 miliona dinara. Interkop traži pare za izvedene radove dok opština Ada tvrdi da posao nije kvalitetno urađen pa ni završen do kraja.
RTV Nenad Jovićević

Нема коментара:

Постави коментар