20141228

DRHTI SRPSKI DŽET SET: Koga je sve j ORO?

BEOGRAD - Milica Živanović (23), poznatija kao Mimi Oro, koja je uhapšena zbog prostitucije, snimala je seks s poznatima bez njihovog znanja! Tokom velike istrage o elitnoj prostituciji u Srbiji otkriveno je da postoje video-zapisi iz jednog apartmana u Beogradu, na kojima su brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, biznisa i politike.

- Iznajmljeni apartman u Beogradu koristila je Mimi, ali i neke njene koleginice. Klijenti, po svemu sudeći, nisu znali da se svaki njihov dolazak snima - kaže izvor Kurira.

Strahuje cela estrada

Hapšenje Mimi Oro i četiri njene koleginice tek je prvi korak koji su policija i tužilaštvo preduzeli.

- Svesni su toga i oni koji su umešani u ovaj unosni posao. Zarade su bile ogromne jer su naplaćivale i po 200 evra za sat seksa. Zavladala je prava panika na estradi. I dok se pojedine pevačice, voditeljke, manekenke i starlete brinu da li će biti uhapšene, njihovi klijenti strahuju da će biti kompromitovani u javnosti jer nisu ni slutili da najveći estradni makro Mihajlo M., zahvaljujući kom je i otkriven lanac prostitucije, vodi urednu evidenciju o susretima, plaćanjima i troškovima - dodaje on.

Prva javna ličnost koja je uhapšena u sklopu velike istrage o elitnoj prostituciji, kako Kurir saznaje, i prijateljima se hvalila ko je sve obilazi.

- Prepričavala je čak i koje poze voli koji poznati muškarac, ima tu fudbalera, ali i političara. Ne krije ni da u centru Beograda živi u stanu koji jedan njen klijent iznajmljuje, a ona ga koristi „na kompenzaciju“ - kaže naš sagovornik.
Iznajmila stan... Zgrada u Đevđelijskoj

Uvodila u posao

Mimi Oro, koja je postala poznata pošto je u jednoj TV emisiji na pitanje „koja je najveća ptica?“ odgovorila „oro“, kako kaže naš sagovornik, hvalila se i da joj najveći broj bogatih mušterija dolazi iz Turske.

- U posao je uvodila i druge devojke, pa je drugarici iz rodnog sela, jer nije mogla da postigne sama, prebacila manje bitne klijente, a zajedno su naplaćivale grupni seks - dodaje on.

Prijateljima je ispričala i kako je umalo letos uhapšena na jednoj jahti u Crnoj Gori.

Sa još nekoliko devojaka bila je na jahti na koju je upala policija. Međutim, sve je na kraju zataškano i tad su devojke izbegle zatvor - kaže naš izvor.

Danilo Ikodinović: Pola „džet-seta“ se je.alo za lovu
Povodom hapšenja Mimi Oro, oglasio se na Tviteru bivši vaterpolista Danilo Ikodinović:
- Jaaaooo, kao nismo znali da se jebu za lovu... Više od pola našeg „džet seta“-a to radi... Njihova stvar, naravno, ali nemoj da se pravimo ludi.

Dejan Stanković Kralj: Hoću da platim kauciju
- Želim da platim kauciju da Mimi Oro izađe iz zatvora. Muka mi je što je naša zemlja uništila budućnost naše omladine i što na raznorazne načine pokušavaju da dođu do novca, pa se često dogodi da izvuku deblji kraj. Smatram da je Mimi nevina i da ne treba da bude u zatvoru, već ljudi koji su našu zemlju napravili siromašnom i koji su nam uništili omladinu - izjavio je za Kurir voditelj Dejan Stanković Kralj.

Jurila Cecinog sina: Veljko nije hteo Oro
Kako kaže za Kurir jedan njen poznanik, Mimi Oro je po svaku cenu želela da uhvati Veljka Ražnatovića, sina pevačice Svetlane Cece Ražnatović.

- Nikako joj nije to polazilo za rukom, iako se trudila jer Veljko nije želeo nikakav kontakt s njom - kaže sagovornik Kurira.
Presuda ukinuta
MIMI PUŠTENA, PRETNJE KURIRU

Branilac Mimi Oro i ostalih osuđenih devojaka advokat Danilo Nikolić kaže za Kurir da je presuda ukinuta i da je starleta puštena na slobodu iz ženskog zatvora u Požarevcu.

- Moje klijentkinje su puštene, pošto je žalba koju sam podneo usvojena. To samo govori da je presuda brzopleto doneta - rekao je Danilo Nikolić.

Inače, juče ispred zatvora u Požarevcu dvojica mladića koji su čekali Mimi, pretili su našoj novinarki koja je nameravala da slika izlazak starlete.

Sklonite se odvde da ne biste imali posla sa nama - rekli su oni i ušli u luksuznu limuzinu koja je čekala Mimi.

Stan u Beogradu
ŽIVELA SA KUČETOM

Živanovićeva u Beogradu živi sama u iznajmljenom stanu u Đevđelijskoj ulici. Komšije kažu da se doselila pre oko godinu dana.

Znam je iz viđenja. Ima i malog psa, kućnog ljubimca. U posetu joj je najčešće dolazio dečko - rekao nam je komšija.

KURIR

NASILNIK UMALO UBIO ŽENU I ĆERKU SEKIROM!

U mestu Kukujevci u blizini Šida M.B. (45) sekirom je nasrnuo na suprugu R.B. (34) i maloletnu ćerku, nanevši im neutvrđen stepen povreda, saznaje "Blic".
Danas oko 11 i 40 u mestu Kukujevci kod Šida M.B. (45) zadao je više udaraca sekirom po telu suprugi R.B. i maloletnoj ćerki S.B. (14).
 
M.B. je uhapšen ubrzo nakon incidenta, a još uvek nije utvrđen stepen povreda koje je naneo suprugi i žerki. 
Blic online

NESTAO AVION SA 162 PUTNIKA!

Avion kompanije "Er Ejža" sa 162 putnika i članova posade je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti. Nakon 12 sati potraga je prekinuta jer je pala noć u području gde je nestao avion, a i vremenski uslovi su loši, prenosi BBC.
   
Odmah po nestanku aviona sa radara su vlasti dve zemlje pokrenule potragu, ali letelica nije pronađena iako je prošlo već dvanaest sati od kad je izgubljen kontakt, prenela je agencija AP.


Er Azija ćerka malezijske kompanije

Er Azija Berhad je malezijska niskobudžetna aviokompanija čije se sedište nalazi u blizini Kuala Lumpura. Avion koji je nestao pripada kompaniji Indonezija Er Azija - u pitanju je niskobudžetna aviokompanija čije je sedište u Džakarti, i radi se o ćerki malezijske kompanije Er Azija.

U avionu je bilo 162 putnika
- Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt - izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo i dodao da je poslednji kontakt između pilota i kontrole leta ostvaren u 6,13 sati po lokalnom vremenu (00,13 po srednjeevropskom), "kad je pilot zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu".
Iz "Er-Azije" je saopšteno da je pilot aviona zatražio "odstupanje" od redovnog plana leta zbog loših vremenskih uslova.
 
Lokalni zvaničnik Hadi Mustafa rekao je da je kontakt sa avionom izgubljen između ostrva Kalimantan i Java.
 
Kompanija "Er Ejža" sa sedištem u Maleziji, posluje u nekoliko zemalja jugoistočne Azije.
Njen osnivač, Fernandes, izazvao je kontroverze ove godine pošto je netačno objavio na Tviteru da je let 370 kompanije "Malezija erlajnz" bezbedno sleteo.
Avion je poleteo iz indonežanskog grada Surabaja, a u njemu su se nalazila dvojica pilota, pet članova kabinskog osoblja i 155 putnika, uključujući 16 dece i jednu bebu.
 
Među putnicima su bila tri Južnokorejca i po jedan državljanin Singapura, Malezije i Francuske, dok su ostali bili Indonežani.
 
Na aerodromu Surabaja, uspostavljen je krizni centar gde su počeli da se okupljaju rođaci putnika u potrazi za informacijama.
 
Ministar za saobraćaj Ignasius Jonan rekao je novinarima da će spasilačka operacija biti usredsređena na područje oko ostrva Belitung, i da će u njoj učestvovati indonežanska vojska, nacionalna agencija za potragu i spasavanje, kao i Singapur i Malezija.
 
Avion na letu MH 370 malezijske avio kompanije Er Malezija neobjašnjivo je nestao 8. marta sa 239 putnik ai članova posade.
 
Nekoliko meseci kasije, avion iste kompanije MH17 je oboren iznad Ukrajine, a život je izgubilo svih 298 putnika,
Blic online

MOTO DEDA MRAZ PLENI HUMANOŠĆU!

NOVI SAD - Moto Deda mraz akcija biće održana danas po dvanaesti put u 12.30 časova na Trgu Slobode u Novom Sadu. Ideja moto kluba Otpisani uz veliko angažovanje Apostola i svih motorista Vojvodine jeste da u ovim prazničnim danima uvesele decu paketićima i svojom pojavom.
Motorizovana kolona Deda mrazova će u 9.30 časova krenuti sa platoa Spens-a ka Sremskoj Kamenici, gde će posetiti Dečije selo i podeliti paketiće, a nakon toga će ostaviti poklone na odeljenju Dečije bolnice. U bolnici će ih dočekati i grupa dece obolele od cistične fibroze kojima će pokloniti slatke paketiće.
RTV
Za 11.30 časova predviđen je obilazak dece u Domu za decu ometenu u razvoju na Novom Naselju, a nakon toga i obilazak Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Kako bi ispunili želju i deci u Svratištu za decu, kolona Deda Mrazova sa paketićima obići će i njihov dom oko 12.30 časova.
Predviđeno je da gradonačelnik Novog Sada zajedno sa njima podeli Novogodišnje poklone deci u svratištu.
Svi preostali paketići biće podeljeni mališanima u centru grada.
Ove godine motorciklisti Vojvodine su bili aktivni i svojim sredstvima i uz pomoć prijatelja i sponzora, pre svega Soko Štarka, Instituta za ratarstvo, Marjanović Transa i drugih, skupili preko 900 poklon paketića.
Posle podele paketića planirana je i pozorišna predstava za decu na Trgu Slobode.
RTV

MINISTAR PRIVREDE OTVARA FARMU SVINJA KOD OPTUŽENOG ZA KRIMINAL?!

LJUKOVO -
Kako javljaju elektronski mediji, vlasnik kompanije "Knez Petrol" Srđan Knežević, je i vlasnik farme svinja "Knez  Agrar" koju danas treba svečano da otvori ministar privrede Željko Sertić, u Ljukovu kod Inđije. 
Ta farma predstavlja investiciju vrednu 6.000.000 evra, saopštilo je Ministarstvo privrede.
Da podsetimo naše čitaoce šta je Politika svojevremeno pisala o dotičnom vlasniku g. Kneževiću, a vezano za manipulacije sa petrolejom i drugim derivatima na svojim pumpama. Odakle u ovom trenutku ovoj firmi 11000 svinja i najmodernija oprema možda govori i sam prilog "Politike". Postavlja se i pitanje: "Šta će ministar privrede na tom mestu i sa takvim ljudima"?
SRĐAN KNEŽEVIĆ, ARHIVA

Naftna mafija došla na red

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je juče optužnicu protiv 21 osobe kojima se stavlja na teret više krivičnih dela, zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, kao i davanje i primanje mita, saopštilo je ovo tužilaštvo. Među pripadnicima ove kriminalne grupe, u javnosti poznatije kao "naftna mafija" je osmoro zaposlenih u Republičkoj tržišnoj inspekciji i Poreskoj upravi. U optužnici je navedeno da je ta grupa državu oštetila za više od 97 miliona dinara.
Prvooptuženi je Miša Stojanović, vlasnik "Protekte" iz Beograda, koji se nalazi u pritvoru. Tokom obimne istrage utvrđeno je da je okrivljeni Stojanović tokom ove godine organizovao kriminalnu grupu koja je uvozila petrolej iz Grčke i prodavala, lažno ga prikazujući kao pogonsko gorivo "dizel D2".

Članovi ove grupe postali su Dejan Oketić, Slobodan Obradović, Dragan Milak, Aleksandar Vojinović i Mitar Odalović koji su u dogovoru i po uputstvima Stojanovića omogućavali da se petrolej uveze u Srbiju i da se posle uz lažnu dokumentaciju proda vlasnicima preduzeća koja se bave prometom naftinih derivata.
– Srđan Knežević, vlasnik preduzeća "Knez petrol", Saša Bogdanović, vlasnik preduzeća "Šumadijadrvo", Jovica Vučić vlasnik preduzeća "Rimski oil" i Milan Stepanović, vlasnik preduzeća "Oktan ekstra", prodavali su petrolej preko svojih benzinskih pumpi – navedeno je u saopštenju. Delatnost ove organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom položaja pomogli su inspektori Republičke tržišne inspekcije: Radovan Vranješ, Miodrag Jokić, Branimir Milatović, Dušan Lukić, Ljubiša Marković i Nadežda Ćirić.
Prodaju lažno deklarisanog petroleja, prema optužnici, omogućili su i Siniša Popadić, zaposlen u preduzeću "Knez petrol", Nenad Jovanović i Jovanka Vukša, oboje zaposleni u preduzeću "Protekta" kao i Saša Marinković, zaposlen u preduzeću "Kolor bravo" iz Beograda.
U saopštenju Specijalnog tužilaštva je navedeno da je značajnu ulogu i doprinos ostvarenju namere ove grupe imao i Slavko Pavlović, zamenik direktora sektora unutrašnje kontrole Poreske uprave, koji je svojim savetima, preporukama i određenim intervencijama omogućio Stojanoviću da izbegne plaćanje akcize, odnosno da umanji poresku osnovicu na petrolej. Zauzvrat, od organizatora kriminalne grupe primio je poklon automobil u vrednosti od 27.000 evra.
Po završetku istrage 13 optuženih nalazi se u pritvoru, pa je Specijalno tužilaštvo u podignutoj optužnici stavilo predlog da se pritvor produži do okončanja krivičnog postupka.
vvesnik