20141221

DEVOJČICE ZATRUDNELE POSLE EKSKURZIJE!

Današnji Blic donosi šokantnu priču o tome koliko godina imaju najmlađe pacijentkinje koje se u Srbiji podvrgavaju abortusu. Pa je tako u GAK-u zabeležen slučaj dvanaestogodišnjakinja koje su za sada najmlađe.
Isto tako šokantnu priču iz Republike Srpske.


Skandal u RS: Zatrudnele posle ekskurzije

Osnovci iz jednog malog mesta u Bosni i Hercegovini otišli su na petodnevnu ekskurziju i nakon određenog vremena ispostavilo se da je čak sedam učenica zatrudnelo na ekskurziji. To je otkrio nacionalni koordinator za reproduktivno zdravlje Republike Srpske Nenad Babić, navodeći da deca već sa 13 ili 14 godina stupaju u seksualne odnose. On je rekao da je razlog za to nemaran odnos roditelja, ali i obrazovnih ustanova prema vaspitanju dece. 
Više pročitajte na sajtu Blica.

KAD ĆE SE POŠTEN SVET U SRBIJI ZVATI ELITOM?

Pismo jednog roditelja.
U najezdi raznoraznih pojmova i pojava u našem društvu, pošten i normalan svet se potpuno ućutao i javno se ne eksponira. Ali se i te kako pita, a kako se mi zovemo? Oni se zovu Elita i Elitni. Političari, prostitutke, mega profesori, mega studenti, politički arpadžici, starlete, tajkuni, lažni biznismeni i ostali. 
Šta je danas Elita? Kako da prave i moralne vrednosti, vaspitanje dece da svojim školovanjem i radom dođu do sredstava za život, učenje od malih nogu šta je moralno i pošteno a šta ne, nisu danas u Srbiji ELITA?
Šta je sa dobrim studentima, asistentima na fakultetu, uglednim NE MEGA SEGA profesorima, zar oni ne bi trebalo da su upravo to-ELITA?

Hoćemo mi pošteni roditelji da se zovemo ELITOM. Gospodo i gospođe novinari molimo vas da od danas nas nazivate ELITOM a naš način života ELITNIM, i to ne zbog nas, nego zbog naše i vaše dece!
Sve ono što mi radimo zaslužuje da se nazove tim imenom jer neguje prave i vrednosti koje će doneti ozdravljenje Srbiji. A vi ovu bolest nazivate ELITOM, ovaj šljam od ljudi, propalice na svim nivoima stavljate na prve strane novina i informativnih emisija.
I još da podvučem nama koji smo drugačiji i negujemo prave vrednosti to ne treba, ali treba mladima koji ne znaju još uvek da se snađu i odrede, a vi ih konstantno trujete. Nama ne treba utvrđivanje tog pojma jer mi smo sigurni na svom putu, ALI SRBIJI DANAS I TE KAKO TREBA!
Vvesnik

AMERIKA HOĆE DA UZME KUBU POD SVOJE!

Kuba je svima poznata kao izuzetno specifično mesto u kom deluje kao da je vreme stalo. Baš zbog svoje autentičnosti i nepokolebljivog duha i u kulture ovog naroda, mnogi su bili zabrinuti činjenicom koja je iz dana u dan sve primetnija, a to je da Kuba malo po malo potpada pod uticaj kapitalizma.
Kuba je poznata po svom autentičnom duhu
Zbog ovoga su mnogi srećni što su stigli da posete ovu zemlju, pre nego što je Amerikanci pretvore u novi Kankun, poznato ekskluzivno letovalište u Meksiku koje svake godine privuče milione turista širom sveta.

Krajem šezdesetih godina prošlog veka, Kankun je bio prazna površina sa prelepim plažama na teritoriji Meksika. Centralna banka te zemlje rešila je da napravi ekonomski plan i izgradi ekskluzivne hotelske komplekse koji će privući američke turiste.
Regija poluostrva Jukatan i Kankun bili su idealno mesto za investicije: prelepe plaže, sunce, more i- siromaštvo. Uz to, u blizini se nalazi arheološko nalazište iz doba Maja, čuvena Čičen Ica.
Kankun je milionski projekat koji je doveo turiste iz Amerike u Meksiko

Ovaj plan sproveo je “Infratur”, fondacija za promovisanje turizma Meksika, kog su osnovale birokrate pod okriljem Meksičke banke. Sposobni kakvi jesu, brzo su ubedili vlast da je njihova ideja unosna, napravili su statistiku i računicu, a Meksička banka je otkupila zemljište. Oni su izgradili i aerodrome, golf terene i hotele naravno, uz pomoć kredita Inter-Američke razvojne banke.

Kubanci se plaše da će njihova autentičnost biti narušena “vulgarnim američkim kapitalizmom” i izuzetno ih vređa privatizacija njihove tradicije zbog čega žele sami da odluče da li će popustiti pod invazijom “Mekdonaldsa” i “Starbaksa”
Blic online

RATKO DMITROVIĆ: Srbima će pretiti opasnost od svih komšija dok god ne utvrde svoje ciljeve i nacionalnu poziciju!

Piše: Ratko Dmitrović
Ta formula traje skoro stotinu godina, primenjuje se rutinski, predvidljiva je, deluje momentalno, „uređuje“ odnose među narodima Balkana i uvek je na štetu jedne, iste strane.
Primenjuje se od 1918. godine, kad su Slovenci i Hrvati izmolili od Srba milost da naprave zajedničku državu. Srbi pristaju, nepromišljeno i potpuno nepotrebno, i samo godinu dana kasnije doživljavaju da ih Hrvati optužuju za hegemonizam, tražeći svoju samostalnu, nacionalnu državu. Sledi serija srpskih ustupaka. Okončano je podelom Kraljevine Jugoslavije na banovine i rađanjem Nezavisne Države Hrvatske. Detalji opštepoznati.
U građanskom sukobu vođenom u areni Drugog svetskog rata, jugoslovenski komunisti – predvođeni nacionalno svesnim Slovencima i Hrvatima, i anacionalnim Srbima – opet aktiviraju onu formulu, s obrazloženjem da se mali narodi i narodi u pokušaju od većinskih Srba moraju zaštititi sopstvenim republikama. Tako je stvorena nova Jugoslavija, Titova.
Njeno razaranje počelo je istom formulom: ugnjetavanjem Srba na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj, Sloveniji, uz gromoglasnu viku da su oni, Albanci, Hrvati, Slovenci… ugroženi od Beograda, od većinskog naroda. Srbi su opet naterani da se brane, bez imalo krivice. Agresor je uspeo da se predstavi kao žrtva; međunarodna zajednica s velikim oduševljenjem prihvata samostalnost Slovenije i Hrvatske.
Albanci u Jugoslaviji najpre organizuju demonstracije i pored toga što njihova autonomija u Srbiji ima gotovo sve elemente državnosti (osim legitimne vojske i međunarodnog priznanja), a kad su videli da ona formula deluje, prelaze na oružanu pobunu, uz pomoć matične države Albanije, konstantno optužujući Srbe za teror, i, na kraju, ostvaruju sve svoje ciljeve.
Muslimani u Bosni i Hercegovini 1991/1992. godine ignorišu stavove Srba, kao konstitutivnog naroda, skupa s Hrvatima počinju rat (gaženje Ustava BiH, masakr u selu Sijekovac, ubistvo srpskog svata na Baščaršiji) paralelno optužujući Srbe i Srbiju da su napali Bosnu. U sličnoj atmosferi, dakle, opet ona formula, Đukanović je organizovao referendum za osamostaljenje Crnogoraca. I uspeo.
Albanija je pred milionima posmatrača pre neki dan na stadionu Partizana ponizila Srbiju (ima li ova zemlja obaveštajne službe) i umesto da se brani zbog brutalnog spajanja politike i sporta, znajući istoriju, u igru ubacuje onu dobitnu formulu, optužuje službeni Beograd za varvarstvo, agresiju, mržnju… i preuzima inicijativu.
Njen premijer, Edi Rama, šalje uvredljive poruke Beogradu i kaže da će ipak – jer on je veliki, zna da prašta – doći u Beograd 22. oktobra. Verovatno da nam održi lekciju.
U najkraćem, formula o kojoj je reč deluje na principu zamene mesta uzroka i posledica. Sve dok ne utvrde jasne ciljeve i savršeno bistru nacionalnu poziciju, Srbi će trpeti uticaj ove sto godina stare formule.
(Novosti)

PRETERIVANJE U "PUMPANJU" USANA?

Manekenka Sandra Obradović ne žali da da na silikone. Da li je međutim ukusno ovoliko "napumpati" usne ostaje na čitaocima da zaključe?

KURIR

NAPRAVILI ROBOT ZA SEKS!

Unutrašnjost robota koji će se u budućnosti koristiti za vođenje ljubavi ne izgleda nimalo romantično. Naprotiv, čak ima i strelicu koja pokazuje kako se koristil.
Prodavačica ljubavi iz budućnosti
Mnogi korisnici interneta prvo su pomislili da se radi o umetničkoj instalaciji, kada su videli kako bi robot za seks izgledao jednog dana.
 
Ipak, u pitanju je kompjuterski generisan presek futurističkog seks robota koji je napravio francuski umetnik Cezar Vonk. Nakon što ovo vidite, možda ćete se razočarati u budućnost.
Strelica, za svaki slučaj
Seks robot na sebi ima i strelicu koja pokazuje smer, ukoliko se neki "korisnik" zbuni. 
Blic online

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI!

Jedna osoba je poginula, a sedmoro je povređeno, među kojima i četvorogodišnja devojčica, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u 2.51 na obilaznici između tunela Lipik i Straževica, na Ibarskoj magistrali kod Železnika, prema Ostružnici - rekla je jutros za "Blic" portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
Do teške nesreće je došlo prilikom direktnog sudara dva automobila bugarskih i makedonskih registarskih tablica.
 
Na licu mesta poginuo je muškarac od oko 45 godina, i lekarske ekipe su prilikom dolaska samo mogle da konstatuju smrt.
 
 - Devojčica od oko 4 godine, zadobila je lakše povrede glave, ugruvana je. Ženska osoba od oko 40 godina zadobila je tešku povredu bez glave i lekari su je zatekli bez svesti. Prebačena je na reanimaciju Urgentnog centra. Muškarac od oko 42 godine, zadobio je razderotinu glave i bio je svestan. Muškarac od oko 36 godina zadobio je povredu glave i prelom leve potkolenice. Muškarac od oko 50 godina, zadobio je povredu glave, grudnog koša i stomaka. Muškarac od oko 33 godine zadobio je tupu povredu obe noge i stomaka. Ženska osoba od oko 38 godina je lakše povređena. Povredila je glavu i obe potkolenice - rekla je Nada Macura.

 
Svi povređeni, prevezeni su kolima Hitne pomoći u Urgentni centar. 
Blic online

CANE DAO NIKOLIĆU MILION EVRA!

Današnji Kurir piše i tvrdi da je Stanko Subotić Cane, koji je bio optužen za šverc cigareta, dao je Tomislavu Nikoliću, predsedniku Srbije, milion evra!

Subotić je Nikoliću „donaciju“ dao 2007. godine, tvrdi Vojislav Šešelj, lider radikala, kome je Nikolić bio najbliži saradnik.
Više čitajte u današnjem štampanom izdanju Kurira.
 

Na Balkanu živi 40,7 odsto evropskih paora!

BEOGRAD - Kako istražuje Kurir u zemljama članicama EU, gde živi 500 miliona stanovnika i radi njih 213,8 miliona, ima svega 9,385 miliona paora. Bogate zemlje van EU - Norveška, Island i Švajcarska (NIŠ), gde živi 11 miliona stanovnika i radi čak 7,1 milion, imaju svega 201.000 zaposlenih u poljoprivredi. Zemlje Balkana i Turska zajedno imaju 94 miliona stanovnika, 31,4 miliona zaposlenih, od kojih je 6,57 miliona poljoprivrednika.

- Mada su paori brojčano dominantni u EU u odnosu na one s Balkana (bez Bugarske), ipak su oni relativno zanemarljivog udela i značaja u Uniju. EU učestvuje sa 82,7 odsto u ukupnom stanovništvu Evrope bez evropskog SSSR, ima 84,8 odsto od ukupno zaposlenih, ali ima samo 58,1 odsto od ukupnog broja seljaka - ukazuje ekonomista Miroslav Zdravković.
Više pročitajte na sajtu KURIRA

KO JE ŽELJKO ISTETOVIRAN NA IVANINOM TELU?

Kako piše današnji Blic  Ivana Bodrožić, devojka koja je pronađena mrtva u “Hajatu”, na svom Fejsbuk profilu nije krila strast, opčinjenost i bliskost sa Željkom Mitrovićem.
Vlasnik Pinka je u svom iskazu datom u policiji priznao da su on i Ivana bili u sedmogodišnjoj vezi. Više pročitajte na sajtu Blic online 

MITROVIĆ: "UBICA IZ ZDRAVSTVENE USTANOVE"

Željko Mitrović, vlasnik TV “Pink”, dva dana ne odgovara na pozive “Blica”, već liniju preusmerava sekretarici kod koje ostavljamo poruke. On je, međutim, juče dao izjavu za “Telegraf” u kojoj je istakao da je policija na dobrom putu da razotkrije kriminalce i ubice raspoređene u zdravstvenim ustanovama.

- Jedini način da budem siguran da će policija istražiti slučaj do kraja i da će pronaći i osuditi ljude koji su joj stavili braunilu i prodali veoma opasnu anesteziju, jeste da sebe postavim u centar događaja. Iskustvo mi kaže da je moje ime dovoljno da privuče pažnju i medija i policije! Koliko znam, policija je na dobrom putu da razotkrije kriminalce i ubice raspoređene u zdravstvenim ustanovama! Ovo je najmanje što sam mogao da uradim za Ivanu i siguran sam da bi i ona isto uradila za mene - rekao je za “Telegraf” prvi čovek Televizije “Pink”.

 Blic, Telegraf

PRAZNIK ZIMSKIH OBIČAJA U TORKU

TORAK - Danas je u muzeju "Banatska kuća" u Torku, svečano otvorena manifestacija "Praznik zimskih običaja", koju tradicionalno organizuje Rumunsko društvo za etnografiju i folklor Vojvodine, u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Rumuna.
Ovogodišnje zimske svečanosti u Torku okupile su grupe koledara iz Vojvodinaca, Uzdina, Sutjeske, Ečke, Kuštilja kao i iz Rumunije.
facebook.com/InfoCentarZitiste
Program je počeo molitvom u maloj drvenoj crkvi koja se nalazi u sklopu kompleksa a prisutne je pozdravio Todor Ursu, direktor Instituta za kulturu Rumuna iz Vojvodine i Kosta Rošu ispred Rumunskog društva za etnografiju i folklor Vojvodine.
Na ovom skupu je rečeno da je ova manifestacija veoma bitna za istraživanje, vrednovanje i promovisanje kulturunog i verskog života Rumuna iz Vojvodine.
Izuzetan značaj ove manifestacije se nalazi u očuvanju kulturne baštine banatskih, odnosno vojvođanskih Rumuna.
RTV

POŽAR U BUDISAVI!

NOVI SAD -
U požaru u kojem je danas popodne izgorela vulkanizerska radionica u Budisavi kod Novog Sada lakše je povređena starija žena i pričinjena je velika materijalna šteta.
Starija žena, koja se u trenutku izbijanja požara nalazila u kući, nagutala se dima i posle izvlačenja iz prostorije prevezena je u bolnicu kolima novosadske Službe hitne medicinske pomoći.
Ilustracija sxc.hu (Sufi Nawaz)
Požar u toj radionici, u Ulici Vuka Karadžića 171, izbio je nešto pre 15 sati i vatra je ubrzo zahvatila pomoćne objekte i oštetila deo kuće, potvrđeno je Tanjugu u novosadskoj Vatrogasno-spasilačkoj jedinici.
Jedanaest vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila je, uz pomoć članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Budisave i Kaća, učestvovalo je u gotovo tročasovnom gašenju požara, čije uzroke utvrđuju nadležni.
Prema nezvaničnim informacijama, vatra je planula u vulkanizerskoj radionici vlasnika Boška Srdića, koji je u tom trenutku bio unutra, i ubrzo je zahvatila mašine, gume kao i deo kuće u dvorištu, uz koju se nalazi ta radionica.
RTV