20150121

TUŽNA VEST IZ ZAGREBA: KEMAL MONTENO JE...

Kemal Monteno preminuo je danas u 11 sati. Ovu informaciju Montenov sin Đaniprije nekoliko minuta potvrdio je Halidu Bešliću, svom velikom porodičnom prijatelju.
Menadžer Gane Pecikoza potvrdio je da je pevač preminuo jutros u bolnici nakon komplikacija dobijenih posle transplatacije bubrega.
Pevač je bio smešten u Zagrebačkom kliničkom centru zbog povišene temperature koja se danima nije spuštala.
Sarajevski kantautor, koji je sredinom decembra nakon višegodišnjeg čekanja u zagrebačkom KBC-u Rebro podvrgnut operaciji transplantacije bubrega, uoči Božića je dobio temperaturu. Umesto u Španiju, gde je trebalo da otputuje na kraći odmor i nastup povodom Nove godine, Kemal je spakovao kofere i krenuo ponovo u bolnicu.
Podsetimo, Kemal Monteno je pre dve godine preživeo infarkt, a godinama je išao na dijalizu, posle koje je zatim usledila transplatacija bubrega sredinom decembra
KURIR

MATIĆ PRETIO: "OD SADA ĆEMO DRUGAČIJE RAZGOVARATI..."


FOTO: FEJSBUK
BEČEJ -
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su danas ponašanje direktora bečejske Direkcije za izgradnju Gorana Matića, koji je telefonom uputio svojevrsne pretnje novinarki "Bečejskog mozaika" Ljiljani Milovanov, saopštila su danas ta dva novinarska udruženja.
Nezadovoljan njenim tekstom o radu ovog preduzeća, Matić je nazvao novinarku i rekao joj da će ubuduće "drugačije razgovarati".
...


Kako je navedeno, NUNS i NDNV upozoravaju da u pojedinim lokalnim samoupravama postoje veoma ozbiljni problemi da novinari dođu do informacija, pri čemu pojedini gradovi i opštine, posebno javna preduzeća, ignorišu Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.
U saopštenju se navodi da Bečejski mozaik i pored više zahteva nije uspeo da dobije informacije od javnog značaja o radu Direkcije za izgradnju Bečeja.
Nakon objavljenog teksta, usledio je poziv direktora Direkcije koji može da se shvati i kao pretnja, a svakako predstavlja pritisak na medijske slobode, piše u saopštenju.
RTV

MILE DRAGIĆ: DINKIĆU TI SI UNIŠTIO MOJU ZEMLJU!


FOTO: BLIC
Oslobođen optužbi koje je plasirao Dinkić
Mile Dragić je svojevremeno bio jedan od glavnih aktera afere „pancir”. On je bio optužen da je preko svoje firme za proizvodnju vojne opreme “Mile Dragić” sklopio ugovor vredan 6,7 miliona evra, što je bio samo mali deo ukupne sume od 176 miliona evra, koliko je bila teška kompletna afera.
Afera je otkrivena 2005. godine upravo posle optužbi Mlađana Dinkića, tadašnjeg ministra finansija.
On je tvrdio da Dragićeva firma i Vojska SCG sklapaju ugovor štetan po državu.
Nekoliko godina kasnije, nakon što je Dragić zbog ovog slučaja bio i u pritvoru, na sudu je dokazano da je nevin.
- Ako država ne goni Dinkića koji je izmislio „pljačku veka“, onda ću ja morati. Uništili su mi sve: i firmu, i ugled i poslove. Oprostio bih im možda sve, ne mogu 6.000 radnika koje sam morao da otpustim - rekao je Dragić posle oslobađanja.
Nakon što mu je neko javio da u restoranu sedi njegov dugogodišnji neprijatelj, Dragić je oko 18 sati prišao stolu za kojim je sedeo Dinkić sa svojim gostima iz inostranstva i na bivšeg ministra finansija sasuo niz optužbi, uvreda i pretnji. Prvo ga je optužio da mu je uništio deset godina života i da je unazadio narod Srbije svojim lažima, pozvavši ga da „izađu napolje i reše to kao muškarci“. Više na sajtu Blic online