20150123

STANOVI U NOVOM SADU SVE JEFTINIJI!

NOVI SAD - U centru Novog Sada buka je toliko obezvredila stanove da mesečno iznajmljivanje garsonjere košta čak 80 evra. Jednosoban stan sa računima ne prelazi 100, a višesobni stanovi mogu da se pronađu i za 130 evra.
Vlasnici stanova u Ulici Laze Telečkog i Mite Ružića teško pronalaze podstanare jer buka iz obližnjih lokala traje od 20 do ranih jutarnjih sati, zbog čega su se mnogi iselili iz te ulice.
Minja Konjević sa petočlanom porodicom živi u Ulici Mite Ružića, a u toj zgradi čak četiri stana su prazna.
- Centar grada mnogi napuštaju zbog ogromne buke koja dopire iz 50 lokala. Vikendom iz stana odlazimo kod roditelja jer muzika i dranje traju do šest ujutro. Nivo buke je tri puta veći nego što je dozvoljeno - kaže Konjević.
Buka je toliko jaka da zidovi i fasade na kućama pucaju.
- Ulice i prolazi su izruinirani i ispovraćani. To ni šmrk ne može da očisti. Zbog toga vlasnici ozbiljnih firmi ne žele da zakupe prostor u takvom okruženju - zaključuje Konjević.
Dejan Beranić tri meseca je živeo u Ulici Laze Telečkog u dvosobnom stanu. Mesečni najam je bio 150 evra.

- Živeo sam sa drugarom i plaćali smo po 75 evra. Stan je vrhunski opremljen, nalazi se u centru grada. Kada je počeo ispitni rok, morao sam se iseliti jer bih pao godinu. Nisam učio jer nije bilo mogućnosti - kaže Beranić.
Dok se jedni sele u mirnije krajeve, drugi koriste „buku u centru“.
- Tražila sam stan u centru, pošto radim u gradu i ne mogu da izdvajam dodatni novac za autobusku kartu. U Laze Telečkog vlasnik je tražio 80 evra za garsonjeru. Cena je niska, jer niko neće da živi u tom delu grada - kaže Sandra Tinčić.
Garsonjera oko 100 evra
Vera Spasić, agent „Solis nekretina“, kaže da su cene garsonjera u centru grada, u zavisnosti od opremljenosti i godine izgradnje, od 100 do 150 evra. Reč je o stanovima sa kojima trguju agenti, a zbog provizije koju sebi uzimaju, cena je veća u odnosu na one koje vlasnici samovoljno nude na tržištu.
„Imali smo nekolicinu stanova u ponudi, i u Ulici Laze Telečkog i bližoj okolini. Takve nekretnine bira mlađa populacija”, kaže Spasić.
www.gdeinvestirati.rs

Нема коментара:

Постави коментар