20141202

HITNE SMENE U BAČKOJ TOPOLI! Nesposobno rukovodstvo iritira građane i rukovodstvo SVM je odlučilo da...

BAČKA TOPOLA - Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara sinoć je donelo odluku na osnovu koje se zahteva od predsednice opštine Bačka Topola i svih članova opštinskog veća iz redova te stranke da odmah podnesu ostavku.
Kako je predsednik SVM-a Ištvan Pastor danas obrazložilo razlog su visoke plate i stimulacije koje su najviši rukovodioci opštine dobijali, uz odobrenje predsednice Melinde Kokai Mernjak.

Pastor je takođe istakao da u stranci nisu zadovoljni ni načinom i efektima rada opštinskog rukovodstva u Bačkoj Topoli, jer kako je rekao u toj opštini se mesecima ništa ne dešava.
Savez vojvođanskih Mađara ima potencijala da nađe ljude koji će voditi Bačku Topolu u narednom periodu, i to će stranka i učiniti, rekao je Pastor, a što se tiče sadašnjeg rukovodstva na čelu sa Melindom Kokai Mernjak, predsednik SVM-a dodaje da niko nema prava da negativnim porukama daje šamar ljudima koji su glasali za njih.
Da podsetimo, sajt Pištaljka, a nakon toga i RTV, prošle nedelje su izveštavali o tome da su u Bačkoj Topoli plate funkcionera i tri puta veće od prosečnih zarada i da se na osnovu još uvek aktuelnog Kolektivnog ugovora u Opštini omogućava isplata stimulacije, za dobro obavljen posao i do 60 odsto, u odnosu na osnovnu platu.
RTV

Нема коментара:

Постави коментар