20141202

NAPADNUT LEKAR DOMA ZDRAVLJA!

VRBAS - Lekar Doma zdravlja u Vrbasu Šaraf Al Bašar napadnut je juče u svojoj ordinaciji, potvrđeno je za RTV u toj ustanovi.
Na njega je, dok je pregledao pacijentkinju, nasrnulo troje lica i pretuklo ga, nakon čega je zadobio frakturu nosa i usta.
vrbas.net
Al Bašar, koji je ujedno i lekar službe kućnog lečenja u Vrbasu, rekao je za RTV da se napad dogodio oko pet časova popodne, kada se sa terena vratio u ordinaciju.
"Čovek se žalio na čekanje od pola sata, nakon čega sam mu rekao da moja smena tek sada počinje i pitao ga o čemu se radi, da bih ustanovio da to uopšte nije moj pacijent", objasnio je Al Bašar.
"Međutim, onda je počeo da viče i preti, da bi nakon toga došao sa još dvoje njih i uleteo u ordinaciju dok sam pregledao pacijentkinju. Tada sam pretučen i ne pamtim da se tako nešto dogodilo. Krvarim čak i danas i ne osećam se dobro", rekao je vrbaski lekar.
Kako je objasnio, nakon napada je pregledan u Urgentnom centru, a policija je reagovala po službenoj dužnosti. On je dodao i da zna identitet osobe koja ga je pretukla.
"Od kada je uveden sistem zakazivanja, lekarima je u interesu da pregledaju što više pacijenata. Međutim, ljudi ne poštuju čak ni sistem zakazivanja, a kada pritom dođu bez zakazivanja, nisu spremni ni da sačekaju ljude koji imaju uredno zakazan pregled. Pritom, u ovom slučaju, pacijent je trebalo da se obrati svom izabranom lekaru", istakao je Al Bašar.
On je napomenuo i da, s obzirom na to da je Jordanac poreklom, napad nije bio na nacionalnoj osnovi. Prema njegovim rečima, u svojoj karijeri je doživeo uvrede i ponižavanja, ali do sada nije nikada bio fizički napadnut.
RTV

Нема коментара:

Постави коментар