20141224

ZRNO PO ZRNO, PET ŠLEPERA Radnici osumnjičeni da su ukrali 120 tona šećera

SENTA - Policija u Senti, rasvetlila je krađu 120 tona šećera, ukupne vrednosti od oko 6,2 miliona dinara, koji je nestao iz Fabrike šećera „TE-TO“ Senta.
Podneta je krivična prijava protiv vozača Atile C. (52) i Čabe M. (44) iz Sente, koji su u periodu od oktobra do decembra meseca ove godine, bili angažovani na prevozu šećera od fabrike do magacina, zbog sumnje da su počinili krivično delo teške krađe.

Policija ih tereti da navedenu količinu šećer nisu odvezli i predali u magacin šećerane, već ga preprodali.
 
– Nepoznato je gde je završilo 120 tona šećera za čiji transport bi bilo potrebno pet šlepera. Umesto da ga odnesu do našeg magacina kod Pristaništa „Potisja“ na Tisi, udeljenog oko dva kilometra od fabrike, koliko nam je poznato, kamiondžije su ga odvozili do drugog magazina u neposrednoj blizini šećerane, a gde je odatle odnet nama je nepoznato – izjavila je Teodora Deak, generalna direktorka Fabrike šećera „TE-TO“.
 
Ona je dodala da je inventarom ustanovljeno da nedostaje velika količina šećera, a da se poslednja velika krađa u šećerani dogodila pre više od tri decenije, kada su se udružili radnici angažovani na transportu šećera viljuškarima i kamiondžije i potkradale fabriku.
 
Prema nezvaničnim policijskim izvorima, osumnjičeni Atila C. se nakon privođenja, branio ćutanjem, a Čaba M. je rekao da mu je poznato da je šećer nestao, ali ne zna gde je završio. Nakon saslušanja, obojica su puštena da se brane sa slobode. 
Blic online

Нема коментара:

Постави коментар