20141205

Nešto se dešava u Bečeju ili se ništa ne dešava? Preglupisavanje je u toku...

БЕЧЕЈ: Шушкање о новом кадровању у локалној самоуправи Бечеја, сада добија и потврду. Извесно је да заменица председника општине Тамара Иванишевић одлази, јер је путем конкурса изабрана

и потом именована за начелника Општинске управе у комшијском Новом Бечеју. Уследила је, наравно, оставка на функцију заменице председника општине Бечеј.
- Све док одборници на следећој седници Скупштине општине Бечеј не усвоје оставку Тамаре Иванишевић, она је моја заменица - наглашава председник бечејске општине мр Вук Радојевић. - Што се тиче осталих промена, о њима ћете на време бити упознати. Нећете дуго чекати, али у овом тренутку још увек немамо јасно дефинисану ситуацију.
Што се Тамаре Иванишевић тиче, она не иде у непознато. Пре именовања на функцију заменице председника бечејске општине, као кадар ЛДП, била је секретар Општине Нови Бечеј. Речју, она се враћа у познату средину и то је најбезболније решење за банатски Бечеј.

Када су друге промене у питању, оне се, првенствено, односе на СВМ, али са собом повлаче нова тумбања. Договором на вишем нивоу, Савез војвођанских Мађара улази у владајућу коалицију на локалу у Бечеју. И то не би имало већих последица по локалну власт да у њој нису представници Групе грађана „За Бечеј“, који су, уствари, бивши чланови СВМ из које су избачени због сарадње са „напредњацима“.


- Немамо још тачно појашњење нове ситуације, али је јасно да наша опција и даље остаје у владајућој коалицији. Спремни смо на одређени компромис у расподели власти, како би нови коалициони партнер СВМ добио одређене функције. Ништа ближе сада не могу кажем, јер се о томе још није расправљало. Верујем да ће све бити познато до краја текуће године - рекао нам је лидер Групе грађана „За Бечеј“ Петер Кнези, који обавља функцију председника локалног парламента.
Ваља подсетити да су из ове групе грађана у власти чланови Општинског већа Иштван Ачаи, задужен за верске и месне заједнице и међунационалне односе, и Андреа Галго Ференци, чији су ресор култура, образовање и цивилне организације. У сваком случају, наредних дана неће бити монотоно у Градској кући, где ће се, поред припреме буyета за 2015. годину, решавати и кадровска питања.
В. Јанков  

Нема коментара:

Постави коментар