20141127

Prodat prvi Ikarbusov autobus sa Mercedesovim znakom!

BEOGRAD - Prvi Ikarbusov autobus sa Mercedesovim znakom kupila je firma Arriva litas iz Požarevca, koja će od Ikarbusa kupiti ukupno deset solo gradskih autobusa, od kojih je jedan prototip IK112 LE napravljen u saradnji sa nemačkim gigantom.


Ikarbus i požarevačka Arriva potpisali su kupoprodajni ugovor, a kako je rečeno novinarima u zemunskoj fabrici, to je prvi "mercedesov" autobus koji je Ikarbus prodao. Vozilo je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta za 100 putnika.
Ugovor je veoma značajan za Ikarbus, jer je posle dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse, kazao je generalni direktor Aleksandar Vićentić i izrazio nadu da će od početka sledeće godine Ikarbus imati "značajnu prodaju", pre svega na domaćem tržištu.
Prodaja prvog "mercedesa" je izuzetno važna, zato što od tog modela očekujemo mnogo, ne samo zbog prodaje u našoj zemlji, već i u inostranstvu, pre svega u okruženju, kazao je Vićentić i dodao da je prodaja Mercedesovog modela značajna kako bi se potencijalni kupci uverili u kvalitet proizvodnje u Ikarbusu.
Vićentić je istakao da postoji zainteresovanost brojnih firmi za kupovinu Ikarbusovih autobusa, među kojima su GSP, Lasta, ATP Pančevo, kao i mnogi privatni prevoznici.
Ikarbus je potpisao i ugovor sa kompanijom Star Import o poslovno-tehničkoj saradnji, na osnovu koga će Ikarbus postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" kombi šasije.
gde investirati

Нема коментара:

Постави коментар