20141203

BEBE SE SMRZAVAJU U BOLNICI U ...!




Na Fejsbuk stranici RTB Bor, objavljene su fotografije na kojima se jasno vidi u koliko teškim uslovima trenutno rade u bolnici u Majdanpeku, koji je već tri dana bez struje.

Post by RTB Bor Grupa.
Bebe su uvijene u ćebad, za svetlo se koriste sveće, a kao dodatnu izolaciju na prozorima se postavlja posteljina.
Meštani Majdanpeka i treći dan su bez struje, vode i grejanja.


Post by RTB Bor Grupa.
Aktivisti Crvenog krsta i ljudi iz Sindikata rudara Rudnika bakra Majdanpek odneli su bolnici, samačkim, staračkim domaćinstvima, te drugim ugroženim porodicama sa evidencije Centra za socijalni rad i patronažne službe, pijaću vodu i hleb. Ostatak je podeljen građanima, javlja agencija Beta.
 
Najavljeno je da će danas, uz nove količine, biti podeljeno i 10.000 toplih obroka a da će Crveni krst Srbije poslati 6.000 litara pijaće vode.
 
Direktor Opšte bolnice Majdanpek dr Zoran Milošević potvrdio je Tanjugu da je ta zdravstvena ustanova u ponedeljak dobila agregat koji joj je ustupio RBM za porodilište zbog rađanja jedne bebe, kao i gorivo za taj agregat.

Pored toga, stigla je nafta i za centralni agregat i električari koji su ga pustili u rad.

"Bolnica u Majdanpeku funkcioniše bez problema, agregat radi od 14 sati", rekao je Milošević, navodeći da je bilo pauze u radu agregata od pola sata, ali da je sada dopunjen i radi bez problema.

Direktor Toplane u Majdanpeku Đorđe Roškić rekao je Tanjugu da su ekipe tog preduzeća otišli u RBM po dizel gorivo, koje je potrebno za agregate neophodne za rad toplane.

"Radi se na pripremnim radnjama za skori dolazak električne energije", rekao je Roškić Tanjugu.

Нема коментара:

Постави коментар