20141203

Policajke se slikale polugole! U uniformi i bez zapanjile su javnost i ...

Protiv nekih od pripadnica lepše polovine njujorške policije pokrenut je disciplinski postupak, pošto su na jednom Instagram nalogu postavljale vlastite fotografije na kojima su oskudno obučene i u izazovnim pozama.
Problem nije u objavi vlastitih fotografija, već zato što su kombinovale privatne sa fotografijama u uniformi.
Zbog toga su direktno prekršile pravilnik o ponašanju na društvenim mrežama najbrojnijeg policijskog odeljenja u SAD. Njihovi nadređeni smatraju da su postavljanjem fotografija ugrozile sopstvenu, ali i sigurnost celog odeljenja.
Osim toga, u pravilniku piše i da pripadnici policije smeju da postavljaju fotografije u službenoj uniformi samo ako su snimljene na službenim ceremonijama.
Policajka, foto 2.jpg
„U suprotnom fotografije objavljene na društvenim mrežama mogle bi da se iskoriste protiv njih u narušavanju kredibiliteta odeljenja, radi kompromitovanja istraga i narušavanju njihovog statusa kao uniformisanih lica“, navodi se u zaključku njujorške policije.
Prema pravilniku ovakvi prestupi mogu da dovedu i do otkaza, ali njujorški mediji navode da će policajke verovatno biti kažnjene oduzimanjem slobodnih dana i još nekim disciplinskim merama.
Policajka, foto 3.jpg
1
Njujorške „plavuše“


RTS



Нема коментара:

Постави коментар