20141207

UKRALI MILIONE Uhapšeni pljačkaši koji su obijali kuće u Novom Sadu

Novosadska kriminalistička policija uhapsila je J. D. (1962) i D. S. (1977), za koje postoji osnov sumnje da su, na području Novog Sada, izvršili više krivičnih dela teške krađe i oštetili vlasnike opljačkanih kuća za višemilionske iznose.
Posle intenzivnog operativnog rada, osumnjičeni su, sinoć, u Novom Sadu, zatečeni u kući čoveka kome su, kako se sumnja, nameravali da prodaju pištolj ukraden neposredno pre toga tokom provale u jednu kuću u Temerinu, saopštio je MUP.
 
Do kuće oštećenog odvezli su se iznajmljenim automobilom, nasilno su ušli kroz vrata terase, a osim oružja su odneli novac i zlatni nakit koji je policija, takođe, pronašla kod njih prilikom hapšenja.
Osumnjičeni su višestruki povratnici u vršenju krivičnih dela, uglavnom teških krađa, zbog čega su, pred domaćim sudovima, više puta osudjivani na kazne zatvora.

Ova krivična dela vršili su u Novom Sadu, ali i u Austriji, Nemačkoj i Češkoj, odakle su, posle višegodišnjih zatvorskih kazni, deportovani u Srbiju.
Policija im je odredila zadržavanje do 48 sati i u tom roku će ih dovesti na saslušanje sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu.

Нема коментара:

Постави коментар