20141204

PREGLUPISAVANJE U BEČEJU!

Zamenica predsednika opštine Bečej, Tamara Ivanišević, u utorak je zaista podnela ostavku na tu funkciju. Ostavku će još morati prihvatiti skupština opštine – toliko je za „Mađar so” potvrdio gradonačelnik, Vuk Radojević. Kada smo gradonačelnika pitali o pregrupisavanju vladajuće koalicije, Radojević je rekao samo da neće komentarisati razna nagađanja, ali ako dođe do nekih promena u postojećim strukturama, o tome će blagovremeno informisati javnost.

Peter Knezi, član skupštine opštine, je juče potvrdio vest na osnovu koje će se članovi grupe građana „Za Bečej“, predsednik Skupštine opštine Peter Knezi, članovi Opštinskog veća Andrea Galgo Ferenci i Ištvan Ačai, biti smenjeni sa svojih položaja. Knezija je juče o tome informisao Radojević, koji mu je ponudio mesto ombudsmana. Knezi napominje da se na osnovu dogovora Saveza vojvođanskih mađara i Srpske napredne stranke, zamenika predsednika opštine i potpredsednika skupštine opštine može delegirati SVM iz svojih redova, a pored toga će SVM moći delegirati i dva člana u opštinski savet.
Podsetimo samo da je 2012. godine SVM isključio iz svojih redova one članove koji su stupili u koaliciju sa opštinskim odborom naprednjaka. Isključeni članovi su postali deo vladajuće koalicije pod imenom grupa građana „Za Bečej”.
webinfo.rs Magyar Szo

Нема коментара:

Постави коментар