20141230

NIKOLIĆ: KOSOVO JE VAŽNIJE OD LUKSUZA!

Autor:
Predsednik Srbije rekao je juče, u razgovoru sa ambasadorom Nemačke Hajncom Vilhelmom, da je ulazak Srbije u EU pitanje opstanka, ali da bi građani Srbije pre prihvatili da žive u siromaštvu nego da se prizna otcepljenje pokrajine.
FOTO: KURIR
"Srbija je posvećena stabilizaciji i miru u regionu", rekao je Nikolić i naglasio da je, podizanjem pregovora sa Prištinom na najviši nivo i na osnovu platforme koja je bila osnov za potpisivanje Briselskog sporazuma, napravljen preokret u smeru sveobuhvatne političke i ekonomske stabilnosti.
Predsednik Srbije je istakao da je ga je veoma pogodila tvrdnja nemačkog ambasadora u srpskom jednom tabloidu, koja je bila u suprotnosti sa njegovim izjavama prethodnih dana.
"Verovatno je došlo do nesporazuma, usled nedostatka komunikacije i to me je veoma iznenadilo, jer smatram da ste veoma odmereni u izjavama", rekao je Nikolić nemačkom ambasadoru.

"Vi ste u pravu da Srbiji u ovome času niko ne traži priznanje Kosova, ali u tim floskulama, mi malo po malo činimo stvari koje će dovesti do de fakto priznavanja. Mene građani nisu birali da pričam bajke, već da govorim istinu", podvukao je predsednik Srbije.
Naglasivši da njegova karijera ne zavisi od jedne izjave i da mu ne treba sticanje političkih poena, Nikolić je rekao da želi da iznese pred građane svoje viđenje onoga što Beograd treba da potpiše sa Prištinom.
"Meni nije potreban politički marketing, već rešenje problema", istakao je predsednmik Srbije.
On je rekao da je ulazak Srbije u EU pitanje opstanka, ali isto tako izrazio uverenje da bi građani Srbije pre prihvatili da žive u siromaštvu, nego da prihvate da neko u njihovo ime prizna Kosovo i Metohiju.
"Postavlja se pitanje zašto Evropska unija kao uslov za ulazak traži da potpišemo obavezujući ugovor sa Kosovom, ako ne traži priznanje, i da li mi taj ugovor potpisujemo sa nezavisnom državom ili sa suštinskom autonomijom i šta ako Priština neće da se dogovori?" zapitao je predsednik Nikolić.
PRIZNAJE NIJE SAD USLOV; ALI KASNIJE...
Ambasador Nemačke je, zahvalivši se predsedniku na prijemu, rekao da mu nije bila namera da mu se suprotstavi.
"Šta god da sam rekao povodom Vaše izjave, bilo bi pogrešno protumačeno", rekao je ambasador Vilhelm srpskom predsedniku.
On je istakao da je dao izjavu koja nije pozitivno prihvaćena ni na Kosovu, u kojoj je tvrdio da Nemačka neće tražiti od Srbije priznanje Kosova.
"Govorimo o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i svako ima svoje tumačenje šta znači normalizacija. Važno je naći rešenje za dobrosusedski život, ali ja ne znam kako treba da izgleda to rešenje", rekao je Vilhelm.
Nemački ambasador je izrazio uverenje da bi zahtev za priznanje Kosova onemogućio dalje pregovore sa Prištinom.
U ovom trenutku to nije uslov, ali niko ne zna šta će biti za 10 ili 15 godina, zaključio je ambasador Nemačke.
Mondo

20141229

MERCEDES SLETEO S PUTA IZMEĐU TEMERINA I BAČKOG GRADIŠTA!



Večeras oko 21 čas, jedan automobil marke mercedes subotičkih auto-oznaka sleteo je s puta na putu između Temerina i Bačkog Gradišta

Na sreću nema povređenih.

 Led na putu pravi probleme u saobraćaju i preporučuje se građanima da ne kreću na put bez preke potrebe.

Treba napomenuti da je u ovom delu Vojvodine 11 stepeni ispod nule, a da bacanje soli u ovom trenutku ne bi imalo efekta. 
Blic online



POTRAGA: PRIMEĆENI OBJEKTI U MORU!

Singapur -- Australijski avion koji je u potrazi za avionom Er Ejže primetio je objekte u Javanskom moru, ali još nije jasno da li oni pripadaju nestaloj letelici.
Foto: Tanjug/AP
Uočene su i dve naftne mrlje.
Podsetimo, avion na letu QZ8501 nestao je u nedelju ujutru nad Javanskim morem sa 162 putnika i članova posade.
Australijski avion koji pretražuje područje Javanskog mora u potrazi za nestalim avionom "Er Azije" primetio je objekte u moru, ali još nije jasno da li je reč o delovima nestalog aviona, rekao je indonežanski zvaničnik.

Australijski avion primetio je objekte za koje sumnja da pripadaju nestalom avionu nedaleko od ostrva Nangka, 160 kilometara jugozapadno od Pangkalana Buna, a što je 1.120 kilometara udaljeno od lokacije na kojoj je avion izgubio kontakt, prenela je agencija AP:

"Ne možemo da budemo sigurni da li je to deo nestalog aviona Er Azije", rekao je zvaničnik, koji je dodao da je potraga krenula u tom smeru, ali da je oblačnost velika.

Indonezijski helikopter koji učestvuje u potrazi za nestalim avionom primetio je dve naftne mrlje u Javanskom moru, istočno od ostrva Belitung. Primerci nafte
će biti analizirani da bi se utvrdilo da li su povezani s nestalim avionom.

Indonezija je danas u zoru po lokalnom vremenu nastavila potragu za avionom malezijske kompanije Er Azija sa leta Surabaja - Singapur.

Šef indonežanske Nacionalne agencije za spasavanje izjavio je da sve ukazuje na to da se avion koji je juče nestao nalazi na dnu mora, prenosi BBC

"Nastavili smo potragu za nestalim avionom Er Ejža u 6 časova ujutru. Krenuli smo u pravcu istočnog ostrva Belitung", izjavio je za AFP Tatang Zainudin, zamenik šefa ove operacije, koju sprovodi indonežanska Nacionalna agencija za potragu i spasavanje.
Nestali avion se najverovatnije srušio, izjavio je i potpredsednik Indonezije Muhamad Jusuf Kala, dodajući kako vlasti nemaju informaciju o mogućem mestu pada aviona.

Kako su rekli zvaničnici Surabaje, timovi za spasavanje su tek pristigli u oblast Javanskog mora, gde se veruje da se avion srušio.
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Na osnovu koordinata leta koje smo dobili, pretpostavlja se da je avion na dnu mora, rekao je šef indonežanske agencije za spasavanje na konferenciji u Džakarti.

Australija, Singapur i Malezija rasporedili su avione i brodove u potrazi za avionom koji je nestao u nedelju ujutro, dok porodice nestrpljivo čekaju vesti o svojim najbližima, prenela je agencija

Kina je ponudila danas svoje avione i brodove u potrazi za nestalim avionom, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

Peking "će obezbediti i drugu pomoć u skladu sa potrebama Indonezije", dodaje se u saopštenju.

Avion je izgubio kontakt na letu od Surabaje, na istočnom indonežanskom ostrvu Java, do Singapura nakon što je posada zatražila izmenu plana leta zbog olujnog vremena.

Potraga je juče prekinuta zbog mraka, a dodatne komplikacije stvara i loše vreme, objavilo je indonežansko ministarstvo saobraćaja.

B92

20141228

DRHTI SRPSKI DŽET SET: Koga je sve j ORO?

BEOGRAD - Milica Živanović (23), poznatija kao Mimi Oro, koja je uhapšena zbog prostitucije, snimala je seks s poznatima bez njihovog znanja! Tokom velike istrage o elitnoj prostituciji u Srbiji otkriveno je da postoje video-zapisi iz jednog apartmana u Beogradu, na kojima su brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, biznisa i politike.

- Iznajmljeni apartman u Beogradu koristila je Mimi, ali i neke njene koleginice. Klijenti, po svemu sudeći, nisu znali da se svaki njihov dolazak snima - kaže izvor Kurira.

Strahuje cela estrada

Hapšenje Mimi Oro i četiri njene koleginice tek je prvi korak koji su policija i tužilaštvo preduzeli.

- Svesni su toga i oni koji su umešani u ovaj unosni posao. Zarade su bile ogromne jer su naplaćivale i po 200 evra za sat seksa. Zavladala je prava panika na estradi. I dok se pojedine pevačice, voditeljke, manekenke i starlete brinu da li će biti uhapšene, njihovi klijenti strahuju da će biti kompromitovani u javnosti jer nisu ni slutili da najveći estradni makro Mihajlo M., zahvaljujući kom je i otkriven lanac prostitucije, vodi urednu evidenciju o susretima, plaćanjima i troškovima - dodaje on.

Prva javna ličnost koja je uhapšena u sklopu velike istrage o elitnoj prostituciji, kako Kurir saznaje, i prijateljima se hvalila ko je sve obilazi.

- Prepričavala je čak i koje poze voli koji poznati muškarac, ima tu fudbalera, ali i političara. Ne krije ni da u centru Beograda živi u stanu koji jedan njen klijent iznajmljuje, a ona ga koristi „na kompenzaciju“ - kaže naš sagovornik.
Iznajmila stan... Zgrada u Đevđelijskoj

Uvodila u posao

Mimi Oro, koja je postala poznata pošto je u jednoj TV emisiji na pitanje „koja je najveća ptica?“ odgovorila „oro“, kako kaže naš sagovornik, hvalila se i da joj najveći broj bogatih mušterija dolazi iz Turske.

- U posao je uvodila i druge devojke, pa je drugarici iz rodnog sela, jer nije mogla da postigne sama, prebacila manje bitne klijente, a zajedno su naplaćivale grupni seks - dodaje on.

Prijateljima je ispričala i kako je umalo letos uhapšena na jednoj jahti u Crnoj Gori.

Sa još nekoliko devojaka bila je na jahti na koju je upala policija. Međutim, sve je na kraju zataškano i tad su devojke izbegle zatvor - kaže naš izvor.

Danilo Ikodinović: Pola „džet-seta“ se je.alo za lovu
Povodom hapšenja Mimi Oro, oglasio se na Tviteru bivši vaterpolista Danilo Ikodinović:
- Jaaaooo, kao nismo znali da se jebu za lovu... Više od pola našeg „džet seta“-a to radi... Njihova stvar, naravno, ali nemoj da se pravimo ludi.

Dejan Stanković Kralj: Hoću da platim kauciju
- Želim da platim kauciju da Mimi Oro izađe iz zatvora. Muka mi je što je naša zemlja uništila budućnost naše omladine i što na raznorazne načine pokušavaju da dođu do novca, pa se često dogodi da izvuku deblji kraj. Smatram da je Mimi nevina i da ne treba da bude u zatvoru, već ljudi koji su našu zemlju napravili siromašnom i koji su nam uništili omladinu - izjavio je za Kurir voditelj Dejan Stanković Kralj.

Jurila Cecinog sina: Veljko nije hteo Oro
Kako kaže za Kurir jedan njen poznanik, Mimi Oro je po svaku cenu želela da uhvati Veljka Ražnatovića, sina pevačice Svetlane Cece Ražnatović.

- Nikako joj nije to polazilo za rukom, iako se trudila jer Veljko nije želeo nikakav kontakt s njom - kaže sagovornik Kurira.
Presuda ukinuta
MIMI PUŠTENA, PRETNJE KURIRU

Branilac Mimi Oro i ostalih osuđenih devojaka advokat Danilo Nikolić kaže za Kurir da je presuda ukinuta i da je starleta puštena na slobodu iz ženskog zatvora u Požarevcu.

- Moje klijentkinje su puštene, pošto je žalba koju sam podneo usvojena. To samo govori da je presuda brzopleto doneta - rekao je Danilo Nikolić.

Inače, juče ispred zatvora u Požarevcu dvojica mladića koji su čekali Mimi, pretili su našoj novinarki koja je nameravala da slika izlazak starlete.

Sklonite se odvde da ne biste imali posla sa nama - rekli su oni i ušli u luksuznu limuzinu koja je čekala Mimi.

Stan u Beogradu
ŽIVELA SA KUČETOM

Živanovićeva u Beogradu živi sama u iznajmljenom stanu u Đevđelijskoj ulici. Komšije kažu da se doselila pre oko godinu dana.

Znam je iz viđenja. Ima i malog psa, kućnog ljubimca. U posetu joj je najčešće dolazio dečko - rekao nam je komšija.

KURIR

NASILNIK UMALO UBIO ŽENU I ĆERKU SEKIROM!

U mestu Kukujevci u blizini Šida M.B. (45) sekirom je nasrnuo na suprugu R.B. (34) i maloletnu ćerku, nanevši im neutvrđen stepen povreda, saznaje "Blic".
Danas oko 11 i 40 u mestu Kukujevci kod Šida M.B. (45) zadao je više udaraca sekirom po telu suprugi R.B. i maloletnoj ćerki S.B. (14).
 
M.B. je uhapšen ubrzo nakon incidenta, a još uvek nije utvrđen stepen povreda koje je naneo suprugi i žerki. 
Blic online

NESTAO AVION SA 162 PUTNIKA!

Avion kompanije "Er Ejža" sa 162 putnika i članova posade je rano jutros nestao sa radara iznad Javanskog mora, na letu od Indonezije ka Singapuru, objavile su indonežanske vlasti. Nakon 12 sati potraga je prekinuta jer je pala noć u području gde je nestao avion, a i vremenski uslovi su loši, prenosi BBC.
   
Odmah po nestanku aviona sa radara su vlasti dve zemlje pokrenule potragu, ali letelica nije pronađena iako je prošlo već dvanaest sati od kad je izgubljen kontakt, prenela je agencija AP.


Er Azija ćerka malezijske kompanije

Er Azija Berhad je malezijska niskobudžetna aviokompanija čije se sedište nalazi u blizini Kuala Lumpura. Avion koji je nestao pripada kompaniji Indonezija Er Azija - u pitanju je niskobudžetna aviokompanija čije je sedište u Džakarti, i radi se o ćerki malezijske kompanije Er Azija.

U avionu je bilo 162 putnika
- Ne usuđujemo se da pretpostavimo šta je moglo da se dogodi, osim toga da je izgubljen kontakt - izjavio je generalni direktor indonežanske Agencije za saobraćaj Džoko Muržatmodžo i dodao da je poslednji kontakt između pilota i kontrole leta ostvaren u 6,13 sati po lokalnom vremenu (00,13 po srednjeevropskom), "kad je pilot zatražio dozvolu da izbegne oblak time što će skrenuti levo i povećati visinu".
Iz "Er-Azije" je saopšteno da je pilot aviona zatražio "odstupanje" od redovnog plana leta zbog loših vremenskih uslova.
 
Lokalni zvaničnik Hadi Mustafa rekao je da je kontakt sa avionom izgubljen između ostrva Kalimantan i Java.
 
Kompanija "Er Ejža" sa sedištem u Maleziji, posluje u nekoliko zemalja jugoistočne Azije.
Njen osnivač, Fernandes, izazvao je kontroverze ove godine pošto je netačno objavio na Tviteru da je let 370 kompanije "Malezija erlajnz" bezbedno sleteo.
Avion je poleteo iz indonežanskog grada Surabaja, a u njemu su se nalazila dvojica pilota, pet članova kabinskog osoblja i 155 putnika, uključujući 16 dece i jednu bebu.
 
Među putnicima su bila tri Južnokorejca i po jedan državljanin Singapura, Malezije i Francuske, dok su ostali bili Indonežani.
 
Na aerodromu Surabaja, uspostavljen je krizni centar gde su počeli da se okupljaju rođaci putnika u potrazi za informacijama.
 
Ministar za saobraćaj Ignasius Jonan rekao je novinarima da će spasilačka operacija biti usredsređena na područje oko ostrva Belitung, i da će u njoj učestvovati indonežanska vojska, nacionalna agencija za potragu i spasavanje, kao i Singapur i Malezija.
 
Avion na letu MH 370 malezijske avio kompanije Er Malezija neobjašnjivo je nestao 8. marta sa 239 putnik ai članova posade.
 
Nekoliko meseci kasije, avion iste kompanije MH17 je oboren iznad Ukrajine, a život je izgubilo svih 298 putnika,
Blic online

MOTO DEDA MRAZ PLENI HUMANOŠĆU!

NOVI SAD - Moto Deda mraz akcija biće održana danas po dvanaesti put u 12.30 časova na Trgu Slobode u Novom Sadu. Ideja moto kluba Otpisani uz veliko angažovanje Apostola i svih motorista Vojvodine jeste da u ovim prazničnim danima uvesele decu paketićima i svojom pojavom.
Motorizovana kolona Deda mrazova će u 9.30 časova krenuti sa platoa Spens-a ka Sremskoj Kamenici, gde će posetiti Dečije selo i podeliti paketiće, a nakon toga će ostaviti poklone na odeljenju Dečije bolnice. U bolnici će ih dočekati i grupa dece obolele od cistične fibroze kojima će pokloniti slatke paketiće.
RTV
Za 11.30 časova predviđen je obilazak dece u Domu za decu ometenu u razvoju na Novom Naselju, a nakon toga i obilazak Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Kako bi ispunili želju i deci u Svratištu za decu, kolona Deda Mrazova sa paketićima obići će i njihov dom oko 12.30 časova.
Predviđeno je da gradonačelnik Novog Sada zajedno sa njima podeli Novogodišnje poklone deci u svratištu.
Svi preostali paketići biće podeljeni mališanima u centru grada.
Ove godine motorciklisti Vojvodine su bili aktivni i svojim sredstvima i uz pomoć prijatelja i sponzora, pre svega Soko Štarka, Instituta za ratarstvo, Marjanović Transa i drugih, skupili preko 900 poklon paketića.
Posle podele paketića planirana je i pozorišna predstava za decu na Trgu Slobode.
RTV

MINISTAR PRIVREDE OTVARA FARMU SVINJA KOD OPTUŽENOG ZA KRIMINAL?!

LJUKOVO -
Kako javljaju elektronski mediji, vlasnik kompanije "Knez Petrol" Srđan Knežević, je i vlasnik farme svinja "Knez  Agrar" koju danas treba svečano da otvori ministar privrede Željko Sertić, u Ljukovu kod Inđije. 
Ta farma predstavlja investiciju vrednu 6.000.000 evra, saopštilo je Ministarstvo privrede.
Da podsetimo naše čitaoce šta je Politika svojevremeno pisala o dotičnom vlasniku g. Kneževiću, a vezano za manipulacije sa petrolejom i drugim derivatima na svojim pumpama. Odakle u ovom trenutku ovoj firmi 11000 svinja i najmodernija oprema možda govori i sam prilog "Politike". Postavlja se i pitanje: "Šta će ministar privrede na tom mestu i sa takvim ljudima"?
SRĐAN KNEŽEVIĆ, ARHIVA

Naftna mafija došla na red

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je juče optužnicu protiv 21 osobe kojima se stavlja na teret više krivičnih dela, zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, kao i davanje i primanje mita, saopštilo je ovo tužilaštvo. Među pripadnicima ove kriminalne grupe, u javnosti poznatije kao "naftna mafija" je osmoro zaposlenih u Republičkoj tržišnoj inspekciji i Poreskoj upravi. U optužnici je navedeno da je ta grupa državu oštetila za više od 97 miliona dinara.
Prvooptuženi je Miša Stojanović, vlasnik "Protekte" iz Beograda, koji se nalazi u pritvoru. Tokom obimne istrage utvrđeno je da je okrivljeni Stojanović tokom ove godine organizovao kriminalnu grupu koja je uvozila petrolej iz Grčke i prodavala, lažno ga prikazujući kao pogonsko gorivo "dizel D2".

Članovi ove grupe postali su Dejan Oketić, Slobodan Obradović, Dragan Milak, Aleksandar Vojinović i Mitar Odalović koji su u dogovoru i po uputstvima Stojanovića omogućavali da se petrolej uveze u Srbiju i da se posle uz lažnu dokumentaciju proda vlasnicima preduzeća koja se bave prometom naftinih derivata.
– Srđan Knežević, vlasnik preduzeća "Knez petrol", Saša Bogdanović, vlasnik preduzeća "Šumadijadrvo", Jovica Vučić vlasnik preduzeća "Rimski oil" i Milan Stepanović, vlasnik preduzeća "Oktan ekstra", prodavali su petrolej preko svojih benzinskih pumpi – navedeno je u saopštenju. Delatnost ove organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom položaja pomogli su inspektori Republičke tržišne inspekcije: Radovan Vranješ, Miodrag Jokić, Branimir Milatović, Dušan Lukić, Ljubiša Marković i Nadežda Ćirić.
Prodaju lažno deklarisanog petroleja, prema optužnici, omogućili su i Siniša Popadić, zaposlen u preduzeću "Knez petrol", Nenad Jovanović i Jovanka Vukša, oboje zaposleni u preduzeću "Protekta" kao i Saša Marinković, zaposlen u preduzeću "Kolor bravo" iz Beograda.
U saopštenju Specijalnog tužilaštva je navedeno da je značajnu ulogu i doprinos ostvarenju namere ove grupe imao i Slavko Pavlović, zamenik direktora sektora unutrašnje kontrole Poreske uprave, koji je svojim savetima, preporukama i određenim intervencijama omogućio Stojanoviću da izbegne plaćanje akcize, odnosno da umanji poresku osnovicu na petrolej. Zauzvrat, od organizatora kriminalne grupe primio je poklon automobil u vrednosti od 27.000 evra.
Po završetku istrage 13 optuženih nalazi se u pritvoru, pa je Specijalno tužilaštvo u podignutoj optužnici stavilo predlog da se pritvor produži do okončanja krivičnog postupka.
vvesnik

20141227

UPOZORENJE Regionu preti snežno nevreme

Meteorološke službe u regionu upozoravaju da će u dane vikenda snežno nevreme zahvatiti celo područje.
Hladan talas se primiče Balkanskom poluostrvu
Vozačima se preporučuje da na put ne kreću bez preke potrebe, prenosi RTS.
U Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji meteorološke službe upozoravaju da je zahlađenje tek uvod u snežno nevreme koje će u toku vikenda i poslednjih dana ove godine zahvatiti celo područje.
Vozače podsećaju na obavezu da imaju zimsku opremu i upozoravaju da na put ne kreću bez preke potrebe. 
U Crnoj Gori, javlja portal CDM, sneg već pada u okolini Cetinja, pa je na putevima obavezna zimska oprema, a zbog snega je otežan saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Cetinje. 
Direkcija za saobraćaj i "Crnagoraput" već su uputili kamione i utovarivače kako bi na vreme čistili sneg i puteve održavali prohodnim, a u pripravnosti je i avio-helikopterska jedinica MUP-a, javljaju crnogorski mediji. 
Mediji u BiH javljaju da sneg neprekidno pada na planinama, pa se već za ovaj vikend očekuju smučari, jer će snežni pokrivač biti od 20 do 30 centimetara.
Osetno je hladnije, javljaju hrvatski mediji, prenoseći upozorenje prognostičara da je ovo tek uvod u ono što sledi, posebno u noći između subote i nedelje, kada se u nekim delovima Hrvatske očekuje i pola metra snega. 

Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedelje i ponedeljka. 
Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa. 
Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša. 
U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani. 
Blic online

PALIM SE NA MOĆNE MUŠKARCE, Pa makar bili i oženjeni...

Nakon pisanja „Blica“ o romansi s Ivanovićem, dizajnerka je odlučila da stavi tačku na taj deo svog života.
Otkad sam se razvela od Lotara ne govorim javno o ljubavnom životu
Kako je „Blic“ saznao, Marijana Mateus (43) se tajno viđala sa oženjenim fudbalerom Banetom Ivanovićem (30) više od godinu dana. Njihova veza je prekinuta kada je Ivanović saznao da sa suprugom Natašom čeka četvrto dete. Posle objave naših saznanja oglasila se i Marijana.
- Stvarno ne želim da pričam o mom emotivnom životu. Želim da stavim tačku na celu priču sa Banetom. Posle razvoda sa Lotarom, odlučila sam da svoje partnere više ne predstavljam javnosti. Kada poželim ponovo da se udam, javno ću to reći i pokazaću svog budućeg muža - rekla je Marijana za „Blic“.
 Iako dizajnerka nije želela da nam ispriča kako se upoznala sa fudbalerom i kako je uspevala da se viđa sa oženjenim muškarcem, saznali smo da je romansa počela u Londonu.
 
Romansa u hotelu
Jedan od detalja iz njihove romanse jeste da pre nekoliko meseci tri dana nisu izlazili iz sobe jednog beogradskog hotela, a nisu se skrivali ni od osoblja koje im je donosilo hranu i piće, priča Banetov drug
- Marijana ima nekoliko vrlo imućnih drugarica koje žive u Londonu. Pored toga, i sve troje njene dece se školuje tamo, pa ne čudi to što je često u engleskoj prestonici. Njena najstarija ćerka Dajana bi trebalo uskoro da se uda za sina vlasnika fudbalskog kluba Šahtjor, pa je i Marijana često u društvu fudbalera - otkriva nam izvor blizak Marijani i dodaje da se o njenoj vezi sa Banetom zna u prijateljskim krugovima.
 
- Svi znaju za njihovu vezu, ali o njoj niko nije govorio zbog Banetovog braka. Marijana je uvek uz sebe imala imućnog muškarca. Ali sa kim god da je, ne zaboravlja bivše muževe. I dan-danas se redovno čuje sa Lotarom. Ona ne zavisi od njih, jer ima svoj posao i ostvarena je žena - priča njena drugarica iz Londona.
Baneta Ivanovića, koji juče nije odgovarao na naše pozive iako smo želeli da čujemo i njegovu stranu priče, do sada nisu pratile glasine o preljubama.
 
Međutim, za ovu njegovu romansu sa 13 godina starijom damom znaju i njegovi saigrači.
 
- Videli smo je u hotelu kada smo jednom bili na pripremama sa reprezentacijom u Beogradu - rekao je jedan od fudbalerovih drugova. 
Blic online

NISAM JA ZA ZATVOR!

Milica Živanović pokušala je da izbegne zatvor zbog bavljenja prostitucijom pričom o dečku koji će je prebiti ako ne dođe kući.

Sudiju za prekršaje, starleta poznata kao Mimi Oro, pokušala je da ubedi rečima:
- Nemojte sudija, molim vas. Nisam ja za zatvor, vidite kako sam lepa. Nisam prostitutka. Razumite me kao dama - molila je Mimi, ali je sudija ostala neumoljiva i osudila je na osam dana zatvora.

Mimi Oro, još četiri devojke i makro uhapšeni su u sredu u jednom beogradskom hotelu.

- Policija je duže pratila mladića za koga se sumnja da je organizovao prostituciju. Onda se došlo i do grupe devojaka. Svi su uhapšeni u hotelu. Većina devojaka je odmah platila kaznu i tako izbegla zatvor, dok je Živanovićeva odvedena kod sudije za prekršaje, koji ju je osudio na osam dana zatvora. Posle presude, ona je prebačena u ženski zatvor i podnela je žalbu na presudu - kaže izvor „Blica“ iz policije.

Prilikom hapšenja, kod makroa su pronađena četiri mobilna telefona, laptop, 16 mobilnih telefona sa zlatnim brojevima, tabelarni prikaz zarada devojaka. U mobilnom telefonu i laptopu nađene su poruke i adrese određenih osoba. U katalogu su bile i slike obnažene Živanovićeve.
 
Anđela odmah platila
Među uhapšenima je i starleta Anđela Veštica (23), koja je odmah priznala delo, platila kaznu pa je puštena na slobodu. Anđela se ponosi brojnim tetovažama.
Anđela Veštica je često u provodu s Nikolijom Jovanović, kaskaderom Urošem Ćerićem, a bila je i zvezda revije poznatog kreatora Džordža Stajlera.
  Blic online

SAD I MAČVANI UVOZE PRASIĆE!

Tradicionalno stočarski kraj, zbog nesigurnog plasmana, sve više se okreće gajenju jagodičastog voća. Oscilacije u ceni stoke naterale mnoge da zasade trešnje i jagode
ŠABAC - Oko 10.000 hektara pšenice zasejano je ove jeseni na poljima oko Šapca, što je nešto više od desetogodišnjeg proseka. Iako su majske poplave načinile veliku štetu, agrarna godina se ipak ocenjuje kao uspešna, ali se smanjuje stočni fond, što stanovništvo uvodi u začarani krug siromaštva.
Na ovo ukazuje Petar Lončar, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, ističući da je zbog poplava bilo presejano čak 2.000 hektara oranica. Zbog toga je kasnila i berba kukuruza, pa se, tako, i setva ozimih kultura - tritikala, zobi, ječma, pšenice, otegla skoro do kraja novembra. Pozitivno je što su svi ovi usevi u dobrom stanju.

- Pšenica ima dobru cenu, veoma mali su troškovi, pa se seljaci lako odlučuju da je seju, a treba im i slama za stoku, jer smo mi pretežno stočarski kraj. Ipak, prvi put ove godine dogodilo se i to da se iz Mađarske i Nemačke uvoze prasići za tov, što se u Mačvi, tradicionalno poznatoj po svinjarskoj proizvodnji, nije moglo ni zamisliti - kaže Lončar.
Na to što ćemo imati uvoznu pečenicu, nadovezuje se i podatak da je u periodu od samo dva meseca, kilogram žive vage tovljenika sa 200 pao na 140 dinara, a proizvođači tvrde da je minimum isplativosti 160 dinara. Naviknuti na ovakve oscilacije, koje neminovno dovode do velikih gubitaka, seljaci pokušavaju da se “izvade” zasnivanjem voćnjaka, posebno jagodičastog.
- Ove jeseni najviše je posađeno malina, i to u Mačvi, dok u Pocerini više sade jagode. Za pet godina tamo je niklo 1.000 hektara jagoda, što nas je kvalifikovalo za najveće proizvođače ovog voća u Srbiji. Ovo se dogodilo zahvaljujući subvencionisanju kopanja 250 dubinskih bunara, što je pokrenula lokalna uprava - objašnjava Lončar.
SADNICE GRADSKA uprava finansirala je nabavku sadnica trešanja, a akcija podizanja 200 hektara trešnjara je završena ove godine. Do 2017. godine voćke će stići do punog roda, pa Lončar kaže da već treba tražiti tržište i odgovarajuće kupce jer će Šabac imati ogromne količine trešanja kvalitetnih sorti.
Od 60.000 oranica na području Šapca, ratarskim kulturama prekriveno je 55.000 hektara. Lončar kaže da su mišljenja stručnjaka podeljena da li naši seljaci treba da se bave specijalizovanom proizvodnjom ili takozvanim svaštarenjem. Iz ličnog iskustva, predlaže dve do tri proizvodnje, jer se samo tako, kaže, može preživeti u našim uslovima.
- Mora se naći najpodesniji model za našeg seljaka, ali čini mi se da bi, pored stočarstva i ratarstva, svako domaćinstvo trebalo da ima ili ozbiljan voćnjak ili plasteničku proizvodnju povrća. Jer, kad naiđu vremenske neprilike i poplave, kao ovog proleća, treba da ima nešto što će mu pomoći da se oporavi - kaže Lončar.

VELIKE STAJE UGASILE MALE
ŠABAČKI seljaci držli su po dve krmače i kravu ili dve, što je poslednjih godina potpuno izumrlo. Veliki proizvođači su ih potpuno potisnuli. Tako su ostali bez dodatnog prihoda.
- Pored mesa i mleka, proizvodili su sir i kajmak, iznosili ih na tržnice i pijace. Čak i oni koji su umeli da se snađu, pa posadili voćnjake, moraju da pričekaju nekoliko godina do ozbiljnog roda - naglašava Lončar.
Novosti online

20141226

HAPŠENJA ELITNIH PROSTITUTKI!

Osim Mimi Oro, u akciji beogradske policije uhićeno je još sedam djevojaka i jedan svodnik. Djevojke se također sumnjiči za prostituciju, dok se za mladića pretpostavlja da je njihov svodnik.
- Sudac za prekršaje odredio joj je pritvor od osam dana. Ista kazna je određena i drugim djevojkama. Protiv mladića, kojeg se sumnjiči za posredovanje u prostituciji , policija će podnijeti kaznenu prijavu - rekao je za Blic izvor upoznat s detaljima akcije.
Uhićena starleta, koja je postala poznata kada je na pitanje koja je najveća ptica odgovorila Oro, nedavno je na jednom televizijskom gostovanju progovorila o temi prostitucije.


Tada je rekla kako je imala 'nepristojnih ponuda', te je pojasnila kako postoji prostitucija i na estradi, među zvijezdama.
- Nikada nisam uzela novac za takve stvari. To uglavnom rade neobrazovane djevojke iz provincije. One koje imaju manje novaca - rekla je tom prilikom uhićena starleta
www.jutarnji.hr

ZABELEO SE SNEG NA KOPAONIKU!

KOPAONIK - Na Kopaoniku debljina snežnog pokrivača iznosi oko tri centimetra, a slab sneg pada i dalje tokom jutra.
U 9 sati izmerena je temperatura od minus 5 stepeni Celzijusovih a vidljivost je smanjena na 800 metara, rečeno je u meteorološkoj stanici na toj planini.
Na Kopaonioku duva i vetar severnog smera brzine od dva do tri metra u sekundi, kaže dežurni meteorolog Jasmina Krstojević.
Sneg umerenog i slabog intenziteta pada na Zlatiboru, odnosno Sjenici dok u Smederevskoj Palanci i Požegi provejava, saopstio je jutros Republički hidrometeorloški zavod.
Kurir, Hidmet zavod Srbije

KAKO BESPLATNO STUDIRATI U NORVEŠKOJ?!

Uslovi rada u Norveškoj sa radnim vremenom od oko sedam sati spadaju među najbolje i najhumanije u svetu.
Prosečna mesečna plata kreće se oko 4.300 evra, a posao može da nađe doslovno svako ko želi da radi. Zato ne čudi što je Norveška sve popularnija destinacija za rad, ali i studiranje. Dobra vest za akademce iz Srbije je da u Norveškoj mogu da studiraju besplatno. Loša je pak da su troškovi života papreno skupi.
Da biste mogli da studirate u Norveškoj, pre svega morate da utvrdite da li su predmeti i srednja škola koju ste završili dovoljni za fakultet koji tamo želite da upišete. Kriterijume možete proveriti na internet sajtu Nokaut.no. Većinu studijskih programa možete pohađati i na engleskom jeziku. Neophodno je samo da položite TOEFL ili IELTS ispit. Za sve one koji će nastavni program slušati na norveškom jeziku, postoji mogućnost jednogodišnjeg usavršavanja jezika pre početka željenog studijskog programa.
Kada ispunite ove uslove, sledi onaj najkomplikovaniji. Da biste dobili vizu, na bankarskom računu morate imati 10.000 evra. Ovaj novac vam niko neće dirati, ali je on neophodan kao dokaz da ste materijalno osigurani.
- Druga opcija je da imate nekoga u Norveškoj ko svojim primanjem garantuje za vas. Troškovi života u Norveškoj takođe su veoma skupi. Stan se, uključujući i troškove, može iznajmiti za najmanje 1.000 evra, dok za hranu treba izdvojiti još 300 evra - priča za “24 sata” Aleksandra Milovanović, profesorka norveškog jezika i sudski prevodilac.
Dobijanje stipendije je najbolje rešenje. One uglavnom iznose više od 1.000 evra i dovoljne su da pokriju mesečne troškove života. U te svrhe treba pogledati šta nude Erasmus Mundus, Nordplus, NOMA i EEA programi. Prijavljivanje međutim ide godinu dana unapred, u zavisnosti od programa za koji je kandidat zainteresovan.

U Norveškoj se veoma ceni praksa i društveno koristan rad, pa ako to imate u svom CV-ju, obavezno priložite i prilikom konkurisanja za studijski program.
- Još nisam čula da je neko otišao u Norvešku a da se nije snašao. To je zemlja koja zaista svakome pruža priliku i teško da tamo možete ostati bez posla i novca. Najviše se traže medicinske sestre, farmaceuti, kuvari, konobari, inženjeri. Oni koji kod mene dolaze na časove najviše dolaze zbog posla u Norveškoj, retko ko zbog studiranja. Valjda još nije svima poznato da je studiranje tamo besplatno i za studente u Srbiji - kaže Milovanović.
www.gdeinvestirati.rs

Muškarci obožavaju jutarnji seks!

Prema najnovijim istraživanjima britanskog instituta za seksualno obrazovanje, veliki broj mladih ali i starijih muškaraca prosto obožava jutarnji seks.
Koje su činjenice i faktori koji dovode do ovog jutarnjeg uzbuđenja kod jačeg pola, naveli su ispitanici u posebnoj anketi.
Dosta njih obožava tu toplinu kreveta i osobe koja je pored njih. Sama toplota tela ženske osobe koja spava pored njih utiče "afirmativno"  i budi seksualne fantazije kod mnogih muškaraca. Mnogi spremaju u toku noći i posebnu taktiku kako će probuditi partnerku i prosto maštaju o tome pre samog seksulanog čina.

Dosta muškaraca je navelo da ih nervira partnerka koja voli dugo da spava jer bi oni to vreme "pametnije" iskoristili.
Takođe dosta muškaraca, posebno oženjenih, odustane i napusti ih želja za seksom ukoliko je partnerka nervozna kad se probudi. Ta nervoza je glavni faktor, kako su naveli, zašto oni onda posežu za maštom o nekoj drugoj, a ovu svoju ostave na miru.
Jutarnji seks po mnogim muškarcima je faktor održanja mnogih brakova. Skladan odnos i maštarije koje jutarnji seks bude, po ispitanicima, su veoma dobar temelj za skladan život sa partnerkom uopšte.
vvesnik

Cela Srbija je tražila, a ona trošila mamine pare po Srbiji!?

EPILOG POTRAGE: Nina živa i zdrava, trošila majčinu ušteđevinu, u Šapcu obišla druga sa Fejsbuka!

Nina Živković (14), koja je pronađena nakon trodnevne potrage, putovala je po Srbiji i trošila majčinu ušteđevinu, dok su rodbina i prijatelji strepeli za njen život. Nina je nestala 22. decembra, a policijska patrola pronašla ju je tri dana kasnije, nedaleko od njene kuće u Resniku.

Devojčica je u pratnji majke saslušana u policiji, a kako saznajemo, od kuće je pobegla iz revolta i zbog loših porodičnih odnosa.

- Nina je rekla da je prošle nedelje dva dana provela u biblioteci, dok se u sredu i četvrtak vozila autobusom na liniji 47. Kući se vraćala u vreme kad je trebalo da dođe iz škole, iako se tamo nije ni pojavljivala. U petak je bila prehlađena, tako da je vikend provela kod kuće - kaže izvor "Kurira" iz istrage.

Devojčica je 22. decembra izašla iz kuće kad ju je, navodno, presreo auto u kojem je bio stariji čovek s devojkom.

- On je Nini, navodno, zapretio da donese novac, ili će povrediti saputnicu. Devojčica se tad, kako je ispričala, uplašila, pa je otišla u kuću i uzela 1.500 evra - rekao je naš sagovornik.

Nina je s novcem u džepu krenula da obilazi Srbiju.

- Bila je u Šapcu kod prijatelja, kog je upoznala preko Fejsbuka. Onda je otišla u Niš, gde je spavala na autobuskoj stanici. Potom se vratila u Beograd, švrćkala se po gradu, jela u Meku. Zatim je ponovo otišla u Šabac, pa u Resnik gde ju je policija našla - kaže izvor "Kurira".

Nina je, kako je utvrđeno, potrošila 300 evra, dok je policija pronašla ostatak.

- Devojčica je na saslušanju rekla da joj je otac u zatvoru, nakon čega je njena majka rekla: „On je mrtav“ - kaže naš sagovornik. Nina se oko 14 sati s majkom Mirom vratila kući. 

- Hvala vam, svima vam hvala! Nina je dobro - rekla je Mira novinarima.
Press Online

Novosadska toplana za paketiće 12.500 dinara po svakom detetu!?

Kako piše "Kurir" najbolja deca u Srbiji su ona čiji roditelji rade u "Novosadskoj toplani". Za ovu decu Toplana je spremila paketiće u vrednosti od čak 12.500 dinara po detetu.

Za razliku od njih, deca iz beogradskih elektrana i drugih javnih službi u Beogradu, kao i mališani zaposlenih u ministarstvima, parlamentu, prosveti i zdravstvu, zbog mera štednji, dekretom Vlade Srbije ostala su uskraćena i za čokoladu o trošku države, a kamoli za ovako bogate poklone, koje deli toplana u Novom Sadu.

Da su pokloni bogati i da su mogli da se biraju, potvrđuje i jedan od roditelja koji radi u „Novosadskoj toplani“.

- Mališani u našem preduzeću dobili su vaučere za koje smo mi mogli u novosadskoj radnji „Toj“ da kupimo šta želimo. Zahvalan sam svojoj firmi jer ja svom detetu tako skupu igračku, koju je on poželeo, ne bih mogao da kupim. Znam da je zabrana i stvarno mi je teško da pomislim kako će deca roditelja čije kompanije neće deliti paketiće da prevedu na dečji jezik da ih nema jer država štedi - kaže radnik „Novosadske toplane“, koji je želeo da ostane anoniman.

Anesteziolog stavio braunilu i prosleđivao iskorištene ampule Ivani!

Kako piše današnji "Alo" Ivani Bodrožić je iskorištene ampule prosleđivao Lubiša P. zvani Buki sa VMA, a on je i komunicirao sa Ivanom, na osnovu veštačenja telefona, neposredno pre smrti, odnosno u toj noći.
"Za svakog pacijenta je propisana određena količina anestetika koji mu se sme dati. Dakle, nekome se daje više, a nekome manje, tako da u nekim ampulama ostane određena količina „propofola“ koja se baca. Taj otpad je uziman i prosleđivan Ivani. Zato se i nije prikazivao manjak u količini ovog anestetika, jer nisu uzimane pune ampule, već one koje su već upisane kao iskorištene - kaže naš izvor blizak istrazi."


Izvor blizak novinarima lista "Alo" izneo je i niz zabrinjavajućih tvrdnji o postupcima anesteziologo i drugog osoblja sa VMA, u ovom, a verovatno i u drugim slučajevima, sa pacijentima.

STIŽE PRVI SNEG!

NOVI SAD - U Srbiji umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije vreme, mestimično sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima.
Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, samo ujutru u istočnim i južnim krajevima ponegde će biti slaba kiša. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.
Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do četiri, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.
I u Novom Sadu umereno do potpuno oblačno i osetno hladnije vreme, uz mogućnost kratkotrajnog snega, uglavnom ujutru.
Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja i iznosiće od tri do pet stepeni.
U Srbiji će, prema izgledima vremena z
a sedam dana, do 2. januara, u subotu biti umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, a samo na jugu i istoku očekuje se provejavanje snega.
Zatim će do kraja perioda biti veoma hladno u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, a i maksimalna temperatura vazduha biće ispod nula stepeni i očekuju se ledeni dani.
U nedelju i ponedeljak biće oblačno i vetrovito vreme sa snegom, uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača i uz lokalnu pojavu vejavica i snežnih nanosa.
Od utorka do petka biće umereno do potpuno oblačno vreme, uz provejavanje snega.
RTV

Novi Bečej: Veliki narodni orkestar na Novogodišnjem koncertu

Novogodišnji koncert opštine Novi Bečej održaće se u subotu 27. decembra od 19 časova u pozorišnoj sali Doma kulture Novi Bečej, a ulaz je slobodan.
Veliki narodni orkestar Akademskog kulturno umetničkog društva "Sonja Marinkovic" iz Novog Sada, biće jedan od izvođača.
Svojim nastupima na koncertima u zemlji, okolnim zemljama, kao i širom Evrope i sveta Orkestar je veoma dobro korespondirao sa publikom, ali i sa muzičkim stručnjacima o čemu svedoče brojna pozitivna mišljenja stručnog žirija na festivalima u Knjaževcu, Kopenhagenu, Rumi, Dižonu, Miškolcu, Valjevu, Atini, Kaustinenu, Nišu, Bursi, Skoplju, Trnavi, Ohridu itd. kao i brojne nagrade i priznanja koje krase vitrine u službenim prostorijama AKUD "Sonja Marinković".
Muzički repertoar Velikog narodnog orkestra veoma je raznolik i obuhvata različite muzičko-folklorne oblasti i stilove, melodiku i ritmove. Ono što je u narodu poznato kao "izvorna narodna muzika" svakako je imperativ u radu i prezentaciji muzičkog repertoara Orkestra.
Tradicija grupnog pevanja, odnosno negovanja i izvođenja izvornog narodnog vokalnog izraza, prilagođenog scenskom izvođenju, stara je u AKUD-u "Sonja Marinković" koliko i samo Društvo. Na ovom poslu radili su doajeni narodne muzike, dirigenti, kompozitori i melografi Sava Vukosavljev i Isidor Hadnadjev. Od 1972. počinje da radi Ženska grupa pevača pod rukovodstvom Dobrivoja Dobreta Jankovića, koji je grupu i osnovao.
Pored Velikog narodnog i Tamburaškog orkestra, kao i izvođačkog Folklornog ansambla, ova grupa je bila sastavni deo Ansambla narodnih igara i pesama. Kasnije, potreba za ovakvim ansamblom prestaje i otvaraju se nove mogućnosti za rad Ženske grupe pevača, podrazumevajući rad na velikom broju solističkih pesama izvorne narodne muzike, vezanim za narodne običaje kao što su pesme svatovske, slavske, kraljičke, lazaričke, dodolske i druge kao i veliki broj pesama iz Vojvodine, Šumadije, Vranja, Makedonije i drugih krajeva bivše Jugoslavije.

U toku svog postojanja i rada, ŽGP ostvarila je veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, učestvujući samostalno, ili u okviru Ansambla narodnih igara i pesama, na festivalima u Knjaževcu, Vršcu, Rumi, Valjevu, Novom Sadu, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Kragujevcu, Skoplju, Nišu, kao i na gostovanjima u Danskoj, Austriji, Češkoj, Francuskoj, Grčkoj, Madjarskoj, Slovačkoj, Švedskoj, Poljskoj, Rumuniji, Turskoj i Nemačkoj. www.021.rs

20141225

UHAPŠENI POLICAJCI KOJI SU PLJAČKALI PO VRBASU

VRBAS – Bivši policajac Slobodan Aleksijević (26) iz Srbobrana i Marko M. (19) iz Vrbasa, uhapšeni su u sredu veče zbog pljačke prodavnice.
- Njih dvojica su oko 20 časova, maskirani fantomkama i naoražani pištoljima, upali u supermarket u ulici Milivoja Čobanskog u Vrbasu. Oni su vrebali i čekali priliku kada je radnica ostala sama i upali unutra, otevši joj pare koje su zatekli u kasi, oko 20.000 dinara – kaže izvor Kurira.
Nepunih pet minuta kasnije, na izlasku iz Vrbasa u pravcu Bačkog Dobrog Polja, inspektori novosadske kriminalističke policije blokirali su put. Međutim, uprkos blokadi dvojica razbojnika koji su se kretali u automobili „BMV“, pokušali su bekstvo, sleteli u jarak i pokušali da pobegnu u njive. Međutim efikasnom akcijom inspektora oni su  lišeni slobode.

Aleksijević je inače bivši pripadnik MUP-a Srbije, radio je do skoro u Policijskoj stanici Srbobran. Kako nezvanično saznajemo, nedavno je išao toliko daleko, da je razoružao patrolu policije, svoje bivše kolege, koji su došli u njegovoj kući da interveniše zbog nasilja u porodici.
- Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj u ilegalnom posedu, a ovo je rezultat višenedeljnog operativnog rada. Do sada je rasvetljena serija razbojništva, između ostalih i razbojništva tri puta na istoj benzinskoj pumpi u Sirigu, koju je izvršio bivši policajac, a jednom prilikom kada je upadao maskiran na benzinsku pumpu ispalio hitac, koji na sreću nikoga nije povredio - dodaje naš izvor. Njima je određeno policijsko zadržavanje, a nakon toga biće privedeni tužilaštvu u Somboru.
(S. S.) KURIR

BARANIN UBIJEN ISPRED ZATVORA!

PODGORICA - Baranin Andrija Mrdak ubijen je danas ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, kada je čekao red da poseti brata.

Na Mrdaka je, prema informacijama Vijesti iz policije, pucala osoba sa motora u pokretu. Mrdak je na mestu ostao mrtav.

Mrdak je bio, kako se navodi, "prvi čovek" Armina Muše Osmanagića, koji je 16. septembra iz snajpera usmrćen u svom restoranu Savoja, u centru Bara. Mrdak je bio pored Osmanagića u vreme kada je on usmrćen.

Andrija Mrdak je brat Nenada Mrdaka, koji je u Baru 27. maja ubio Mirka Mićića.
(Vijesti) KURIR